Friday, 26 January 2018

W4: New Job for a New Year

January 26, 2018 0 Comments
Assalamualaikum.

It has been a while, isn't itttttt? I was so busy with life: watching never-ending episodes of anime so kinda abandon social media stuff. Jenguk jenguk gitu je lewww malas nak masuk campur hal orang. Hidup sendiri pun seperti tongkang hampir pecah, baik aku jaga tongkang aku khen.

Anime update: Fairy Tail Ep. 1. Lagi 100 lebih episod lagi hahahha matilanakkkk.

Actually kan, I'm busy sorting out my life. Bermula dengan cari kerja baru. Penting ni, terpaling penting dalam hidup aku buat masa ni. Even penting untuk parents aku hahah dorang nakkkkk sangat aku berhenti kat company Y ni. So bad, till I feel so durhaka for not able to find a job yet. Hahaha durhaka hover angaddd 😂 But Alhamdulillah, I get never-ending support from my family and close friends. Lebiuuuuuu *fingerheart* *sroll Jobstreet lelaju*


Iols balik kampung minggu new year tu nak jenguk nenek iols. Mecarah jemput dan hantar ke rumah. Duduk meggelek pinggang dua hari satu malam (BEST GILA DAPAT BERMALAS MALASAN BAQ ANG), then pegi duduk dengan Mecarah kat kampus dia. Uuuu I loike. Dia bawak pegi makan kat tempat western fave dia, tetiba jadi fave aku jugeee. Sedap gilsss carbonara dia.

Tuesday, 9 January 2018

Welcome, Baby!

January 09, 2018 0 Comments
Assalamualaikum.

The past days have been hard for me. But! But I immediately felt at ease after seeing him. So gorgeous, so cute in his own little way.

My friend, Sheri successfully gave birth to a healthy little man today, born around noon. Both baby and mommy (and aunty. Eh!) are happy and healthy. Tahniah Sheri and Alfiq for the arrival of your baby! Couldn't wait to cuddle when he's alot bigger! Nak cubit nak yommm dia takmau bagi dia tido. Bahaaaa. Macit paling taguna abad ini nasib awak la babyyyy mak awak kawan dengan macittt 😂


Welcome to the world, baby!