24 Dec 2012

QOTD #3


23 Dec 2012

W15: An irresistible ending

shine bright like a diamond **

15 Dec 2012

W14: Metamorphosis

Assalamualaikum.

Today, i get the courage. courage that came out of nowhere. courage to go far far away. courage to be brave. to be responsible. to to to....

9 Dec 2012

Je t'aime: Stronger love

S. Muhammad Masduqi Waqiyuddin  - Qhairunnisa solemnization | December 6, 2012

8 Dec 2012

W13: Sweat it out!

Assalamualaikum.

My form 1 english teacher: "Guys, sweat is a term used for animals. the one used for human is perspire"

Who cares.

Exam month is nearing and currently am having mini nerve breakdown due to stress. huwaaaa T.T tak tau nak mula study dengan ape walaupun buku yang mesti ditenung cuma 4 buah. ape? korang kata sikit? hempuk kang. ada International Biz tu! macam study untuk lima subjek kot. pastu pastu, Dr. Shankar kata, rata2 yang amek IB semester lepas dapat C, buatkan aku bertambah stress. sebab stress melampau, balik rumah kejap Ahad lepas. fuhh tenang...sikit. alolooo anak manjoo.

happy mappy

1 Dec 2012

W11 + W12: Break it, wreck it

Assalamualaikum.

2 minggu yang tak cool. terkejar-kejar nak siapkan assignment sampaikan tak ada masa nak update blog segalak yang boleh. ini pun dah ditaip awal2 memandangkan aku tahu later2 nanti, jari2 ni dah bosan menekan keyboard. cey bajet jari hawwt kan. padahey gumok. ha ha.


18 Nov 2012

Je t'aime: When love chooses its owners

Suhaidi - Hanisah solemnization | November 17, 2012

15 Nov 2012

W10: Mid semester break

Assalamualaikum.

Heaven dapat duduk rumah. hutang piutang tido dah dilangsaikan. oh yeaaah baby you heard me. dah langsai. hip hip hoooreayy! *sisters cursing behind. sebab kakaknye tido laaaamaaaaa nak mampoi hiksss*

buat masa ni, sibuk mencari jurnal untuk literature review dan introduction report2 yang telah sedaya upaya untuk dilupakan. dan cari hadiah yang sesuai untuk dua pengantin. ok aku tahu ramai akan bagi cadar (lapuk betoi). jadinya nak bagi set2 pinggan mangkuk dan sewaktu dengannya. pun boring. so i opt for the 3rd, a set of it's-a-secret-i-can't-tell-you just for the bride, none for the bridegroom. minta maaf la tak dapat nak bagi untuk both coz i'm just a student and barely make money. hehehe. hidup mestilah berjimat :)

8 Nov 2012

W9: We went to Seoul...

Assalamualaikum.

lagi sehari nak cuti midsem. pasang muka bahagia sepanjang minggu. umpama tak ada kelas langsung minggu ni walhal ada berlungguk. takpa, janji minggu depan midsem break. tidoq wey tidoq! yeaaahhuuuuu!!

2 Nov 2012

W8: Bloody tired

Assalamualaikum!

Week 8 was awesome. awesome because nothing much happened. if too many things happened in a week, we should call it TIRESOME. get it? no? me too. ha ha.

a day before Services Marketing midterm, baru tahu soalan dalam bentuk subjektif. kau bayangkan ek jiwa dan raga aku. no one reminded me wey (tetiba salahkan orang pehal yam?) that night, gogok nescafe and stay up sampai 4 pagi. gigih tak gigih.

24 Oct 2012

W7: Geared up!

Assalamualaikum.

Week 7 berlalu dengan sangat pantas. umpama makan satu J.Co donut. sekali ngap, tinggal krim di mulut. i was worried, seeing how i wasted sooo much time sekarang. uhhh dari dulu macam ni. tunggu week 10 baru masuk gear 5 terus. hee.

21 Oct 2012

QOTD #2



Sometimes
you can feel
your heart beat for him...

20 Oct 2012

W6: Hard week

Assalamualaikum.

Has been quite few days since the last entry. sibuk. walaupun boleh je klik kat bookmark. tapi lain yang dibuat. tonton Haeundae Lovers pulak. tak tahu nak update apa. entah lah malas dah nak blogging2 ni. kata-kata dusta dari blogger tegar. hikkks ><

12 Oct 2012

How I spent my Friday evening

Assalamualaikum.

Today I blablablabla bleukkkk. Tak tak. I almost puke je. after searching for so many journals. boleh jem otak just because of our dear Parasuraman. you are a genius. kind of --,

Target: Melody Kindyland

Mr. Lim, the freaking good-looking CEO (yeah the CEO) was so kind for allowing us to use his kindergarten as our subject. tapi still, plan nak mintak bayaran lah. teruk2 kerjanya analisis 200 respondents. patut ada insentif untuk boost semangat kesukanan. majulah sukan untuk negara. camni orang yang mata duitan. sebab duit penting demi masa depan anak-anak. ha ha.

8 Oct 2012

W5: Sukses sukses!!

Assalamualaikum peeps :)

Ok walaupun semalam mak enon dah post entry, tapi hari ni nak post jugak tapi under Week 5. Sebab rasa happy yang boleh merencatkan pertumbuhan gigi. nasib gigi dah penuh youuu. heee.

7 Oct 2012

W4: BRAND NEW

Assalamualaikum.

Kelmarin hari Jumaat. Hari Jumaat den free. kecuali hari Jumaat kena diisi dengan mesyuarat agung mingguan marketing. halamaaak boleh tak jangan kacau Jumaat. nak melabuhkan punggung di panggung pun amat jarang sekarang. kesian kat manusia ni yang hobinya adalah menonton wayang. menonton Arang and the Magistrate secara online aje nampak gayanya. Kacik2 sekalian bolehleh tonton kat sini yeahh.

5 Oct 2012

Quote of the Day (QOTD) #1

27 Sep 2012

W3: Cerita mengundi yeeoop

Laporan kaji cuaca: Penang sangat wet dan humid minggu ni. So apa lagi, tidoorrrrrrrr.

Assalamualaikum.

2nd and 3rd week semester ni, orang berlumba2 tarik undi. Gantung muka kat jejantas, tepi jalan, etc. Terfikir tak, ada manusia yang lalu depan pamplet tu tak notice pun kau kau yang bertanding ni. Aku lah manusia tu. ha ha.

Aku even ignore sorang calon yang datang kat aku untuk promote diri. Aku kata, "tak layan semua ni". Dan2 minta maaf dan berlalu pergi. Iyalah dok tunggu bas, dengan barang banyak lagi, awat, tak nampak dah muka cekodok basi ni? Budak2 1st year tepi tu boleh lah nak suka2 huheehuu. I dah 3rd year brathaaa. Tak layan tak layan.

16 Sep 2012

Ke garisan...sedia...LIMA!

Assalamualaikum.

Exactly a week ago, bermula kehidupan semester lima seorang pelajar bernama Maryam Asilah yang comel momel *puke*

9 Sep 2012

Maaf, kita tiada jodoh

Confession #3: MARYAM ASILAH HATES HIGH HEELS.

4 Sep 2012

Terrified

Assalamualaikum.

Was watching Maid in Manhattan. After the call. After late morning shower. One shower that hopefully can wash away miseries (literally), but never does.

2 Sep 2012

Fasa baru

Assalamualaikum peeps!

Sure korang dah tengok one pic posted on my FB wall few months back kan kan. Alhamdulillah. Syukur sangat2. The whole family were happy upon hearing the news, including saudara jauh2. Sampaikan ada orang offer nak bawak dia balik rumah orang tu kalau rindu makanan normal (makanan dimasak selain di rumah dan selain oleh ibu2 atau bapa2 yang pandai memasak, adalah makanan tak normal bagi Maryam) tau. Hehehe.

26 Aug 2012

Off mode: Braces

Assalamualaikum kau orang :)

So based on the title above, yeah, braces off man! Semalam Dr. Bhar ketip besi yang memberatkan gigi ni. Pukul 10am, gigi dah bojel. Gembira tak terkata tau. Nak hug dentist, tak boleh. Harommm. Hekhek :P

24 Aug 2012

Yam's Raya Diary

Assalamualaikum nyahhh :)

Sat sat nak pasang lagu raya Dayangku Intan. lagu raya fav I tahun ni tauu.

8 Aug 2012

Tak boleh begini, boleh begitu

Assalamualaikum.

Kelmarin (it means 2 days ago, bukan 1 day ago. tolong ea, tolong ubah persepsi kuno anda terhadap KELMARIN), lutut tiba-tiba sakit lepas balik terawih kat masjid. Mula-mula tu, ignore je. Kot lutut ni buat mengada, sakit kejap2. Tapi rupanya tak. Gotten worse. So pegi check up dekat Pusat Sejahtera USM esoknya. Untung makcik jadi pelajar, bawak student card masa cuti jadi dapat semua free. Happyyyy.

26 Jul 2012

Biadap woiiii

Assalamualaikum.

Selamat menjalani ibadah puasa yang ketujuh esok :)

Today I’m gonna be serious. Serious ni dah pasang muka serious. Did you see that pic below? See it? No? Dude open your eyes you’re sleeping kot sleepyhead -.-

20 Jul 2012

Once Upon a Day at Queensbay

Assalamualaikum peeps :)

Before puasa, we sisters pergi dating. indahnya hidup bila 3 orang ni habiskan masa sama2. sekejap pun sekejap lah kan. lama tak kosongkan purse. paling busuk pun 2 kali setahun saja. jadi we took this opportunity dengan sebaik mungkin. hah scroll bawah sebab ada something yang perlu diketahui. knowledge itu indah tak kira jenis. heee.

17 Jul 2012

Dipikat oleh lelaki berlari

Confession #2: I am a BIGGGGG fan of Running Man.

11 Jul 2012

Who likes to be alone? Me!!!!

Confession #1: I am a loner.

7 Jul 2012

Travelog: Lang lalang Langkawi here I come!

*Drumrolls*


Last 28th of June, tamat sudah semester empat dengan...agak jayanya jugak lah. On that same day, jawab paper Psikologi Abnormal secara tak normal. yep read my lips. tak normal. Paper 3 jam jadi 1 jam setengah. BANGGA kejap saat melangkah keluar dewan exam dengan awal. However, an unexpected and hurtful comment came after that. mak tanya, "Hang tak amek exam ka? Pasaipa sat sangat?" hahahahaha aduh ma!! tambah tensi seyhhhhh! wuwuwu T.T

5 Jul 2012

Cerita budak tadika

Assalamualaikum peepel :)

Recently visit tadika kesayangan. Tempat belajar ABC, 123, korek hidung tempek kat orang, tarik baju budak2 lelaki. Tempat aku kenal cerita ‘Peter and Jane’. Tempat aku belajar dress up seperti seorang kanak2 perempuan yang normal walaupun ketidaknormalan tak berapa nak nampak lagi. Abnormal dari segi dalaman teacher2 memang gagal nak detect -..-

26 Jun 2012

Pre-holz

Humans who strive like mad for IMC

24 Jun 2012

According to Nelly..

#1
seorang wanita yang lengkap menutup diri tiba2 muncul entah dari mana. memegang tangannya dengan erat. kemesraan jelas terpancar dari gelagat mereka. aku geram, kenapa mereka membelakangi aku? ah nak tengok muka hampa weyy! kemudian seolah2 mengetahui apa yang ada dalam kepala hotak ni, mereka berpaling, merenung aku. aloh terkezut maak. itu DIA...