Friday, 20 July 2012

Once Upon a Day at Queensbay

Assalamualaikum peeps :)

Before puasa, we sisters pergi dating. indahnya hidup bila 3 orang ni habiskan masa sama2. sekejap pun sekejap lah kan. lama tak kosongkan purse. paling busuk pun 2 kali setahun saja. jadi we took this opportunity dengan sebaik mungkin. hah scroll bawah sebab ada something yang perlu diketahui. knowledge itu indah tak kira jenis. heee.


They sat together...

...while I sat with..the bag. sad  T.T

Malu ada mamat hensem tengok I makan pretzel. wawawa XD

Things bought out of madness -.-


Menarik dan tertarik. my sister ternampak ini dekat Cosway. nak nasihat kat hampa semua, start lah jaga kesihatan dan pemakanan. take healthy food. aku pun nak start balik makan oats walaupun tak sedap. takpe2 demi jantung tersayang.




Ermm ermm. it's not fun at all. lousy gila nak apply. so one minute after applying, aku bersihkan cepat2 sampai bersih. memang tak salah pun wearing it when you are having the time of the month. but i now prefer not to use it AT ALL because felt sooo guilty (pasaipa taktau?). so...sesiapa nak pinjam nak decorate meja kerusi dekat hostel nanti, silalah ambil. hehehehe. ah nak remind, don't be sceptical kat wanita bertudung yang ada guna nail polish. it's nothing pun. jangan dok pi mengata "wey dia ni pakai ja tudung tapi tak tau hukum hakam". cabey mulut sat lagi. we know okay. habis that time, we remove it. we still know what is wrong and what is right :) (jadi wakil wanita sattt)




New lipstick (yang super murah RM14+ after discount) and also a liquid eyeliner from Nature Republic. nak sarankan di sini kepada wanita2 muslim yang guna eyeliner, it's preferable to use a liquid eyeliner because senang nak remove sebelum berwudhuk. just a swipe using water, hilang terus. jadi tak ada lagi smudge di sekeliling mata. wudhuk pun lebih terjamin.




This is a scrub from Simple. i have a combination (oily and dry but more to oily and dryness is due to dehydration) type of skin. mula2 consult dengan consultant from Clinique. she was shocked i didn't use any facial scrub dan katanya, scrub muka ni penting untuk buang sel mati dekat muka. how was i supposed to know? i did not care at all before this. cuci muka, toner, moisturiser, dah cukup. jadi lepas ni, wanita2 sekalian, scrub lah muka anda sebab dead cells boleh menyebabkan clogging dan macam2 lagi boleh jadi kat muka. ah ini nasihat penjagaan muka yang sangat bagus demi penjagaan kecantikan long term, lagi2 untuk selepas kahwin. apa kata orang? biarlah cantik di hadapan suami? jangan selekeh? usaha tangga rumah? hah apa2 sajalah.




Awww. Facial soap ni comel gila. mine is for combination oily to oily. means kering dan berminyak tapi lebih kepada berminyak. faham? disarankan supaya wanita2 di luar consult dulu dengan any skincare consultant. yes skincare products yang ada consultant ni mahal. jadi a tip, bagi yang takmau beli tapi nak consult, pergi tanya2, buat2 macam nak beli. dah tahu, blah aje cakap kejar masa. hewhewww :P eh sekurang2nya tahu jenis kulit dan pencuci muka yang sesuai kan. iyalah ada orang beli normal punya facial wash padahal muka macam kena celup minyak kelapa sawit. perhhhh pedas kahhhhnnn. anyway this one, is RM82. nak try ni sebab the old one buat hal dengan kulit (korajaq). jadi trial and error lah kiranya. oh ada yang lagi murah, RM 60 and a little bigger. tapi baiklah beli yang ini sebab dapat 3 buku sabun. yang murah tu hanyalah sebuku. rugi2. lagipun barang baik dan berkesan, mana ada murah bak 3 singgit. kau jual taik idung pun, tak lepas macam tu gaya.

Oh ye, esok hari pertama puasa. hope kita semua boleh manfaatkan Ramadhan kali ni dengan penuh tawaduk dan istiqamah. hang ingat senang nak jumpa bulan ni? susah tau. oleh itu sebelum tidoq at least hang doakan supaya Allah panjangkan umur hang untuk dapat berpuasa esok hari.

Sekian nak pergi tidorrr.

p/s: jangan pikiaq raya, jangan pikiaq raya.