Thursday, 27 September 2012

W3: Cerita mengundi yeeoop

Laporan kaji cuaca: Penang sangat wet dan humid minggu ni. So apa lagi, tidoorrrrrrrr.

Assalamualaikum.

2nd and 3rd week semester ni, orang berlumba2 tarik undi. Gantung muka kat jejantas, tepi jalan, etc. Terfikir tak, ada manusia yang lalu depan pamplet tu tak notice pun kau kau yang bertanding ni. Aku lah manusia tu. ha ha.

Aku even ignore sorang calon yang datang kat aku untuk promote diri. Aku kata, "tak layan semua ni". Dan2 minta maaf dan berlalu pergi. Iyalah dok tunggu bas, dengan barang banyak lagi, awat, tak nampak dah muka cekodok basi ni? Budak2 1st year tepi tu boleh lah nak suka2 huheehuu. I dah 3rd year brathaaa. Tak layan tak layan.

In fact, tak pernah selama hidup kat kampus ni aku pegi mengundi. Fikir ape saje. "Boo you sux" atau "Teruknya pompuan ni" atau "Hamagaddd". Jawatan, manifesto, pencapaian, blablabla cuma alat untuk promote dan besarkan diri. Bagi aku lah. The inside, we really don't know. Their credibility, real ability, leadership qualities, etc. Tup tup dah naik jadi calon. Tapi nak buat macam mana, mesti ada leader dekat sini. Nak suruh aku, jangan harap. Malaslah berjawatan2 ni. Ok kutuk lah aku weyy. HAHAHA.

Malam sebelum mengundi, wujud khabar angin busuk bahawa nama pengundi akan di-tick. Siapa tak undi, kena buang universiti. Seriously. Ingatkan mengundi ni hak individu. Tahik je.

Keesokannya, manusia ini memangkah 8 petak di foyer kafe Tekun. Musnah sudah prinsipnya selama ini T.T

Hooo yes, pagi tadi, jumpa Encik Shahidan lecturer Brand Marketing. Feehh dupdap ai tau. Dari dekat, hensem rupanya. heee. Baiknya laa tak tengking2 sebab tak inform beliau dulu before drop. Mana pernah drop2 subjek ni so tak tahu. Kan guwe budak skema badut, comel, hah ape lagi. And another thing, he spoke English in full sentences. Berbelit lidah nak menyembang. Nasib pegi tuisyen English skolah rendah dulu so pass la sembang dengan beliau. Okie2 takda kena-mengena -.-  Anyway semester akhir kita jumpa lagi ya sir :)

End of my 'still honeymoon' week. How's yours peeps?





FOTW (Food of the Week): Monday, Dominos Pizza Online Offer = RM23.
Other days, nestum honey je. wuwu~




p/s: nasib baik balik rumah weekend hari tu. Astro bukak semua channel for free (for a while). yaayyyy to Astro baby!!