Sunday, 2 September 2012

Fasa baru

Assalamualaikum peeps!

Sure korang dah tengok one pic posted on my FB wall few months back kan kan. Alhamdulillah. Syukur sangat2. The whole family were happy upon hearing the news, including saudara jauh2. Sampaikan ada orang offer nak bawak dia balik rumah orang tu kalau rindu makanan normal (makanan dimasak selain di rumah dan selain oleh ibu2 atau bapa2 yang pandai memasak, adalah makanan tak normal bagi Maryam) tau. Hehehe.


Hat ni lah teman aku camwhore merata2 tempat termasuk
rumah Kak Kim si tukang jahit
You know, masa check result UPU tu, aku sorang ada depan dia. Tengah melangut tengok TV. Then tiba2 ja dia menjerit macam jumpa berlian 10 ketul. Baru 10 ketul. Goshh nak pecah jantung. Nak dekat 10 minit jugak lah dia tak dapat tenangkan diri. Funny betul.

I know she’s tremendously happy at that very moment. Yelah usaha yang buahkan hasil kan berbaloi kata orang. Sebagai sibling, sebagai sister, mestilah kita support kan. Jadi dia gembira, tumpang sekali lah. Bergembira sambil makan ayam madu. Harap2 tak dapat madu. Ceyhh karut!

Walaupun benda ni berita gembira, sedih pun ada lah jugak. Pasai jauhnya that place. If nak visit dia, perjalanan macam dah balik kampung. Dah lah jauh, nak jumpa lagi jarang. Nanti kite rindooo. Huhu T.T

Dengar2 dentistry ni susah tahap dewa dewi tak wujud. Alaa mana2 course pun susah. Sama saja. So harap bersabarlah tuntut ilmu kat Kota Bharu tu. Memang tak macam Penang, tapi ok ape ada KB Mall. They said sekarang ada panggung wayang? Haa ok lah tu. Along harap kau jaga diri baik2 kat sana nanti. Balik la rumah mek selalu basuh baju kau. Dekat je. Tak lama lagi ada la orang tu balik kampung dulu tolong mek masak rendang dan menanti kitorang di muka pintu untuk bukak gate. Huahuaa :P


Abah's new sejadah handsewn by his own doter.
Well obviously not me. Tak pandey. hohoho ^^

Oh yes, my old teeth model. Scary maaak


p/s: tanpa segan silu tak kisah sesiapa membacanya pun, percayalah, along  kau lah  :)


No comments:

Post a Comment