Sunday, 16 September 2012

Ke garisan...sedia...LIMA!

Assalamualaikum.

Exactly a week ago, bermula kehidupan semester lima seorang pelajar bernama Maryam Asilah yang comel momel *puke*

5th. Lima baru. Macam orang dapat anak kelima lah. Rasa lama kemain macam dah duduk sini sejak zaman Yamosaurus. Another 4 semester minus practical mesti ditempuh dengan tabah. Orang lain dah grad, cari kerja, kahwin, beranak pinak cucuk cicik. Aku? Terkedek nak habiskan kursus. But that's okay. Numb dah dengan belajar2 ni. Haha. Sensing me giving up eh? Nonono. PUTUS ASA je.

Anyway, untuk yang dah grad, tahniah. Happy for ya. But hey, ingat2 sama wa wey. Mai la visit kalau senang. Bawak J.Co sekali. A dozen preaseee. Then baru layak bersembang dengan aku dekat kafe Tekun. HAHAHA.

Sidang baru was kinda ok. Dapat roomate baru, kakak senior. And tak tahu pun nama penuh beliau sebab terlalu malu nak tanya. OMK Yam malu? Horrific sangat kan -.- Anyway beliau sangat nice, comel, baik. Fuhhh lega. Takut betul dapat roomate yang pelik. Lepas sekian lama menghuni wing yang sama, at last!...tukar wing. The view dah lain. Boleh nampak orang berdating dekat longkang sana pulok dohh. Tak menarik tak menarik. Waktu masuk2 aje bilik baru, boleh headache tau tak HEADACHE! Bilik ni dengan lantai berpasir, pepijat berdangdut atas tilam, habuk main kejar2 di udara. Arghhhh ni tak suka ni nak kena laksanakan THE ULTIMATE CHORES. Kalaulah boleh pinjam bibik orang kaya kejap kan...sigh~

Kelas? Malas nak cakap banyak. International Biz sucks pasai takda kenai sapa2 untuk grouping. Service Marketing okay2. Consumer Behaviour, dean tarak. Brand Marketing.....banyak kerja! Habis la habis laaa. Habis masa tidur aku terganggu. Amboi dan2 terganggu. Baru 1st week yaaam.

I have no idea of what kind of things awaiting me this semester. I'm sure it'll be pretty cool. And juicy (jeng jeng jengg! hihihi). And hard. And messy. More eating, less reading. But am really looking forward to face it. To live student life like a man (ahak!), elevate grades, transform into an owl AGAIN. Oh have you seen my eyebag from the previous semesters? Uglayyy. (TETIBA SEMUA ENGLISH PERENGGAN INI. HARAP MAAF. MOOD TETIBA BERTUKAR)

Poraaaah setiap sem pun ini macam ini worang!

Semoga semester lima ini baik2 saja. #mariberdoa.





home: try menjahit. tapi tak berjaya. tukang jahit sebagai pekerjaan? FAIL -.-

barang bersepah

barang dah tak bersepah

untuk cucu cicit aku ni. i memang nenek moyang yang penyayang

dapat bilik besar yoou. nak ajak roomate main skipping lepas ni

Tu tu tempat bf tunggu gf. nyamuk punya banyak sanggup tunggu kat motor parked tepi tu. alahaiii

bekalan dunia

book of the month. wuwuwuwww sedih gila T.T