Sunday, 9 September 2012

Maaf, kita tiada jodoh

Confession #3: MARYAM ASILAH HATES HIGH HEELS.

Assalamualaikum.

Hadoi sibuk2 mengemas nak masuk sekolah ni boleh lagi menaip, walaupun di Microsoft Word. Klasik kan? Hehehe.

Mungkin ada yang tertanya2 apakah jantina aku yang sebenarnya. OMK (Oh Me Ketot) takkan tertanya2 lagi nyah? High-pitched voice, blouses, cincin (cincin??). Obviously I am a woman. Tapi dah tak suko kek heels, nak buek camano kan?

Bila orang lain pakai kasut tumit tinggi, paling teruk depa rasa "I am a woman. I feel completely a woman". Hantu. Habis pakai kasut lain tak WOMAN lah? Insult begini yang kepala hotak aku tak boleh cerna. Apa dia Yam dok bebai tak pasai pasai??! GILA -..-

Ok nak sambung stori mori. Bukan suka2 benci heels tau. I have a problem with high heels, or wedges, or whatever footwears with more than 3cm soles, after tried to wear it during high school prom. 3cm pun mungkin tak sampai. Pathetic tak pathetic. Bila pakai heels, my back pain like heck. Pernah gatal pegi QB pakai wedges. Itu yang tapak rata tu pun dah sakit, apatah lagi yang bertumit halus. For the whole day, I kept cursing the shoes for causing me such pain. The wedges pleaded not guilty but in the end, tetap haku lah salah. Hahaha. The moral of the story is, NEVER SAY NEVER. Eh? Never wear heels when shopping.

My fav footwears are slippers and sandals. But mostly, I love sneakers. Even kat matrik dulu pun pakai sneakers dengan baju kurung. Selesa, nak main kejar2 pun senang. Haha. Then one day, apak I hadiahkan sneakers merah. Punya sayang kat dia sampai pudaq lunyai aku bedai kasut tu. Musim tengkujuh, kemarau, bunga, luruh, salji, hat itulah kasut yang setia teman aku. I love you sayangku Mer. Eeewghhh over tau.

Pernah tak terfikir, mungkin sneakers bagi sesetengah orang tahan lagi lama dari relationship dengan seorang manusia yang lain. Betapa tahan lama sepasang sneakers tu. Ok boleh lah ni buat idea untuk market sneakers. Jangan curik! Hahaha naah ambil ajelah.

Just that, I'm wondering, am I not woman enough for rejecting heels?

p/s: nikah nanti nak pakai sneakers putih bling2 dengan swavroski. HAHAHA!



sekali pandang, macam ugly. tapi tetap sweet untuk aku :)