Sunday, 18 November 2012

Je t'aime: When love chooses its owners

Suhaidi - Hanisah solemnization | November 17, 2012


A senior and a friend. met her when i was working at PPAG USM. nice kakak. peramah. lemah lembut. rajin. pandai masak (selalu gila bawakkan foodies yang dia masak untuk kiterang ni). banyak cakap. and suka naik scooter dengan dia. hehehee. lepas berlaku dugaan here and there dalam hidupnya, akhirnya Kak Nisa disatukan dengan suami tengah hari semalam. teruja, gembira, sebak, semuanya bercampur baur walaupun tak pi pernikahan dorang. actually tak tahu pun nikahnya semalam. rasa aku terlepas pandang kot. tapi takpa lah. kita serang majlis bersanding je nanti. auuwww nasi minyak nasi minyak amek berkat amek berkat >.<

Jarang ada orang terdekat kahwin selain ahli keluarga. bila ada, mula nak rasa terharu gila seyhh. *termenangis*

I really envy orang2 yang dah kahwin awal ni. really. in many many ways. kadang ada la jugak terselit rasa jeles (tah pape kan?). tapi bagi aku perasaan tu memang benda biasa untuk orang perempuan. lepas kahwin, jeles sebab ada anak pulak. lepas ada anak, jeles sebab bercucu. lepas tu, what? turun temurun dari nenek moyang. jadi harus dilupakan ye perasaan jeles yang jelek tu. sebab aku tahu andai dicari, tapi ditakdirkan bukan untuk kita, tak akan dapat jugak. He knows, He knows. but still, never stop praying :)

semoga Kak Nisa dan suami diberkati dalam jalani kehidupan berumahtangga dan kekal sampai jannah.



p/s: still can't find the right wedding present. SOS


2 comments: