30 Dec 2013

W17: Old

Assalamualaikum.

Boredom lingering. I shouldn't complain, but these notes are killing me. I've been seeing them for dozens of times and it's pretty amazing I survive. Just got distracted and open a cool apps I downloaded last night. Nobody else to be blamed but me. Yeay?

Ok I love the pengantin's baju

19 Dec 2013

W15: Pre-exam



Assalamualaikum yongs.

Ok dah nak masuk Januari dah. Bedebor. Nervous breakdown pun sipi lagi nak kena aku rasa. Ha ha. Biasalah tu, nak exam punya pasal. Cuma semester ni lagi teruk beban dia sebab stress dia satu macam. Rasa rambutan + derian sikit ha ha.

Aku topap sikit ape yang boleh dikongsi yang aku tak cerita lagi beberapa Week ni. Mokey?




29 Nov 2013

Words


Assalamualaikum.


Words. I'm at a loss of words now. Because...


...I'm so beat man. I have many things to do, plus couldn't cope greatly with Korean language. And I have this listening test next week but right now am staring blankly at this laptop because I was so distraught with all the load coming to me at once. So I open Bon Jovi's 'It's My Life' and then I wish I can watch a concert in the tunnel too.

.."It's my laaaaaiiifff, it is now or neeeverrr"..

...I fugging hate those people so much that I couldn't be bothered anymore. Because bothering bout them is such a waste of time and energy, and they don't even know we think a lot of them, as a friend, as anyone. Then they tend to treat you like you can do everything for them from A to Z, and just carry on with their life. Hello? I have a life too. Fyi, I'm not that kind anymore.

...I think I lost something. Couldn't remember what it is, where I put it. Not a key please, not a key.



An impressive week.



18 Oct 2013

W6: Bad wisdom

Assalamualaikum.

I've had it for years, so yesterday, after cleaning, I asked the dentist to take a look at my aching wisdom tooth. He immediately said, "oo kena operate ni" and asked me to come again next week for an x-ray. I was like, haaaa?! That fast? No further discussion, no nothing? After that I didn't bother to ask more because I was so pissed off.

Since I was unconvinced with this dentist, abah took me to Klinik Pergigian Gelugor (at Gelugor Post Office) owned by Dr. Khazan Singh. He gave me his old, sweet smile when I told him about this one evil tooth and explained one by one, from the procedure until the method to ease the toothache. For good 15 minutes. I was more than satisfied. This is how a private practice is supposed to be. Not very profit-based like the first dentist.

8 Oct 2013

Mind-shopping

Langit biru sungguh. Kapas kapas awan beratur tunggu giliran untuk berarak. Cantik. Lalu aku pandang di bawah langit tu. Ada shopping mall. Aku berlari anak ke arah pintu masuk. Gembiranya. Mungkin ini petanda yang aku memang harus jadi anak bandar. 

Lelah.

30 Sep 2013

W3: Taking a break



perfect getaway


24 Sep 2013

Maglio Molio

Assalamualaikum.

Yesterday I was at home lazing around in the morning before coming back to hostel. Was watching TLC at the time. We know what happen when we turn that channel on: WE GET HUNGRY. Oh porrr -..- So I remembered I bought pasta and ingredients long time ago. So yes that's it baby! Clinking clanking in the kitchen it is!

By the way, I called it Maglio Molio coz I'm the one who made it. Aiya still the same thing, Aglio Olio lah. Ha ha ha.

21 Sep 2013

W1 + W2: Minggu warm up

Assalamualaikum.




19 Sep 2013

Untitled





8 Sep 2013

Bye bye rojak holidays

Assalamualaikum.


*merumus rojak holiday yang dah nak habis


Mmmmbuurrrrpp. Kenyang perut suka hati, ye dak. Bulan Syawal ni berbondong-bondong jemputan kahwin yang menyepahkan meja dan facebook. Setakat ni lima enam kenduri. Rekod tu, tak pernah pernah lagi. Walaupun kenduri kawan sendiri ada satu je, selebihnya kenduri kawan mak ayah aku. Ah bolehlah tu. Nak penuhi jemputan dan kepercayaan kecik aku: amek berkat pengantin. Kak Dayah ajar tepuk lengan pengantin. Aku pun menurut perintah sebab nak kawen awal kan. Alahai getik engko. Ha ha.

Anyway selamat pengantin baru kepada majormate Siti Hajar dan suami. Selesai majlis merai Ahad September 1 lepas. Semoga kekal sampai jannah, rezeki melimpah ruah lepas ni dan bersemangat untuk hadapi hidup berumahtangga bersama. Eh bersemangat? Pun boleh :)

18 Aug 2013

B!tches


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sofia had these good friends. She liked them so much, and they were in such good terms so she came to think that she's favoured too. So one day, she found out that these girls used her for, she didn't know what they needed from her anyway. They used her for goods. Talked behind her back. Planning to damage her life with unfaithful friendship.

13 Aug 2013

Unglamorous raya

Assalamualaikum.

Sebelum tu, nak cerita yang Pana geng marketing merangkap setiausaha geng dah selamat lahirkan baby girl, Aisya Humaira 6 Ogos lepas, dua hari sebelum raya. Si mak gigih mesej berita gembira ni beberapa jam lepas bersalin, lepas aku bersahur. Haila anak, comel sungguh. Moga jadi anak solehah ye. Nanti acik datang jenguk cha cha ok. Walaupun acik pentakut nak naik bas. Uhuu.

anyonyooooo mulut dieee


19 Jul 2013

Bukan ini caranya

Assalamualaikum.

Aku terbaca (ter. dan menyesal sungguh dengan perkataan 'ter' tu) Metro semalam yang paparkan Asyraf Muslim bernikah kali kedua di Siam. Masa tu aku tengah renew passport dengan family. Bila dah baca, terus mintak abah simpan balik paper tu dalam beg dia. Angkara Asyraf Muslim. Ya dia.

Pertama, kerana dia nikahi isteri baru tanpa pengetahuan isteri dan keluarga isteri. Murahnya cara. Aku faham, mungkin dia nak sangat bernikah dengan si bini baru untuk halalkan hubungan, tapi caranya tak mencerminkan betapa reliable dia sebagai seorang suami. Setiap perbuatan ada cara, prosedur tertentu. Kau nak poligami, hantar permohonan, tunggu diluluskan. Isteri tak benarkan, terangkan dengan baik tapi cuba jugak faham kenapa isteri tak bagi. Dan percaya pada isteri, instinct wanita sangat kuat. Mungkin dia rasa, kau takkan stick dengan dia lagi kalau dibenarkan poligami sebab itu isteri tak beri green light.

17 Jul 2013

7 Jul 2013

Gone Baby Gone

Assalamualaikum.





25 Jun 2013

Lu bikin gua gila

Assalamualaikum.

Aku mengalami satu situasi yang dah biasa aku alami dan tak pelix, sejak zaman SPM. Bak kata orang 'alah bisa tegal biasa'. Sokmo berlaku dalam bulan peperiksaan. Bulan yang aku panggil, hell. Amboi janganlah siryes. Hell literally aje.

Semester ni aku alami stress tahap dewa dewi. Aku ni kalau stress, umpama bencana kecik 0.000001 degree. Beberapa hari sebelum paper pertama, kena demam selesema. Kau, kalau demam boleh gila tau tak. Tak boleh nak study apa pun. Aku tak pasti apa punca sakit sebelum peperiksaan ni. Jangkit dari orang lain, atau aku sendiri yang menggatal nak stress macam cikun. Akulah mungkin. Bersangka baik (tununnn). Penyakit migrain pun datang menjelma untuk dua paper terakhir. Amboi mentang mentang dah lama tak tarik tarik kepala ni sampai nak pitam, waktu genting ni lah kau nak membalas ye. Korajaq -.-

Kemudian aku alami penyakit malas. Ya kawan-kawan, makin stress, makin rasa malas. Aku malaaaaas gila nak study tapi gagahkan jugak. Setiap 3 jam aku akan tonton Gu Family Book satu episod. Kemudian sambung membaca. Macam ni lah kalau tak ada entertainment lain selain wi-fi universiti, tak macam kat rumah ada LCD, LED, katil-D, dan macam-macam jenis TV... dan katil. Dah makin tua, makin tak mampu nak pulun terus-terusan sampai 6 jam straight macam nak telan dengan meja sekali. Ni cara baru aku study lepas kena brainwash 50% dengan dettol.

16 Jun 2013

Guarding

Assalamualaikum.

I am learning to have some sort of self-control nowadays. Self-control in everything. From getting mad at people to eating non-stop till bloated (nafsu makan punya pasal). I stick to the belief that I can control myself if I work on it. Not work hard. Just work, on it. Plus Dr. Ajijah (Azizah) said we should have self-compose, not getting mad or crazy very easily and be cool.

I failed too many times.

Mak aih. This is a friggin' hard job. Like having a war with the inner side of yam. ALWAYS LOSING THE BATTLE. How can that be? I see that many people can control themselves as easy as ABC. Some are struggling, like me. But still they don't show things they have shouted inside, do they? 

I was dead wrong. I don't know what their thoughts are, what they are experiencing with. Youchh..can't be bothered too.

7 Jun 2013

Lost dot com





31 May 2013

Masalah dunia 101: #1

Assalamualaikum.

Aku loner terunggul. Well, currently. Nak bersendirian, nak buat semua sendirian, nak ape ape sendirian lah. But despite of being a loner, I yearn for someone's touch. Touch in the sense of, take my loneliness away. Be with me, stay with me, talk to me about anything, have fun with me. I doubt, my existence is not so strong anymore?

Sigh.

I love my friends. I treasure them, feeling attached to them. Dari kecik sampai besar gajah. Every bondings we made, I remembered. Secure it somewhere in here. That's how I am. I know, we should never expect any returns. Buat biar ikhlas. So be it. Tapi hari ni aku rasa cukup sedar. Yang aku mesti pilih siapa yang aku nak treasure tu. Dalam bahasa business, screening process. Paling penting, tanpa sedar, these people made me stronger, thinking of something to make me feel better. Like a chameleon suiting itself to the setting. Cheongmal.

Sungguh, benci betul andai orang tu betul.

10 May 2013

W12: Bye!

Assalamualaikum.

Been away from blog for some weeks. Terlalu lah lama untuk blogger separa separa tegar macam aku yang comel ni. Bukan apa, niat nak blogging tu memang ada dah, rajin je jari ni nak menaip. Tapi bila dah taip, gatal betul nak tekan backspace. Rasa ada yang tak kena je dengan semua yang aku dah taip tu. Mungkin aku dah hilang keupayaan untuk blogging secara normal dalam tempoh tu. Menjadikan aku ahli terbaru OKB (Orang Kurang Blogging). Gee. BANGGA GILA BANG -..-

omk siap dapat badge tuhh. thank you, thank you *teary eyes* 

21 Apr 2013

W8 + W9: De-stress


Assalamualaikum.

Today was a beautiful day. Cuaca tak panas, tak sejuk, sedang sedang je. Sesuai untuk melepak, bertidur-tiduran atas katil dengan bantal golek lemau tu. Hakhak! Awww bantalku sayang, walaupun rupamu tak seberapa kacak, tetap kamu pujaan hatiku *ciumpeluk*. Don't judge a book by its kulit buku. Hee.

Disebabkan cuaca indah gila hari ni, mood jadi baik sangat lalu ketepikan segala kerja yang menanti. So tangan buat onar, pegi bukak segala We Got Married yang ada, lalu dowload dengan lajunya. Aku tak tahu kenapa, antara movies/drama dengan show, aku lagi suka show. They are not fake, ok mungkin lah ada. Tapi dalam movie/drama, lagi lah fake kan. I like real things, real emotions. Ada benda kita boleh belajar kat situ. Belajar untuk lebih beremosi. Emoooooo~

sweet kan kan kan

15 Apr 2013

Monday hues

ya. aku lagi comel dari kakton. HA HA HA 

23 Mar 2013

Do not mess with my laundry!!

Assalamualaikum.

Howdy? Has been a long time since I last updated something. I know most of your are so eager (sarcasm inserted) to know my doings, but der sorry lah wa tadak masa nak feeling feeling kejap kat sini. Because I was too choked up with assignments that at the same time, make me look thinner. Angan angan di waktu isyak.

Semester six is full of SICKNESS. Sickness I tell you! This is the hardest of all semesters I've went through. Assignments, mini assignments, term paper, and other things. My daily job is, to sit at the chair with the laptop wide open and eyes wide open with some butter cookies waiting faithfully at the side and gobble them up while watching dramas, not finishing assignments. Hehehe. You know how I survived those critical times? By keep telling myself "I love you assignments. I love you damn much, you damned assignments". Ha ha. Dang!

8 Mar 2013

Instinct story

Assalamualaikum.

Every woman is gifted with instincts. Career instinct, social instinct, love and relationship instinct, you name, we instinct it! There are reasons why Allah give us strong instincts compared to the opposite sex: for survival. Since we are daughters and mothers, we are decision makers, we are educationist, we are our husbands' left hands.

23 Feb 2013

Love the way I know it



12 Feb 2013

6 Feb 2013

Birthday bash

love is an essential

3 Feb 2013

Je t'aime: Through thick and thin

Faizal - Hidayah solemnization | February 2, 2013

27 Jan 2013

Cincai art fever during holidays

Assalamualaikum.

ole-ole dari Encik Talib bertahun sudah #ohlondon

18 Jan 2013

Cuti semester yeay!

Assalamualaikum.

English of the Day: Steadfast > firm determination, unshakeable faith or loyalty

Waaaaaa ekjem dah habis ini hari macha! *tepuktangantepukkaki* Lega. Sumpah lega. Berhempas pulas baca buku-buku yang tebalnya setiap satu tu boleh guna untuk hempuk penyamun sampai koma. Atau hempuk mulut yang tak habis bercerita. Aduhai teringin tahu tak teringin! Semester ni, jadual tak padat sangat macam semester lepas. rilek la jugak, walaupun sakit kepala nak hadap semua buku yang tengah beratur pastu mula bottleneck somewhere and somehow. Ahakkk. Tapi takpa. Apa orang kata? Kita kena hargai hidup kat universiti walau apa pun cabarannya? Nanti dah kerja rindu pulak? Hah macam itu lah.