Saturday, 23 February 2013

Love the way I know it




Assalamualaikum.

(post siryes dan yawn)

I love korean dramas. Love how they express their love to someone they yearn for. Love how they are truthful to their beloved ones. Love their willingness to sacrifice. Love how they affect each other's life. Love how they run beyond their limits just to give and gain happiness. Love the storyboard that lack of lust between two people and replace it with lots and lots of affection. Love the way enemies can become lovers, especially. Cos it portrays my life. My own love life.

Kadang kita tengok si macho lentok kepala kat bahu si gadis dalam bas macam cerita kat atas ni. Waaaa romantik habaq hang. Bukan nak cakap pasal sentuh menyentuh atau apa. Pointnya ialah, kasih sayang tu ditunjukkan dan dirasakan tak kisah dalam bas sesak sekalipun. Omk kalau aku dah kawen dengan si macho, tak kisah kat mana pun aku akan bagi affection berpada-pada semaksima yang boleh. Dah si macho suami aku kan. Ihikkk *getik gelenyar*

Hee tapi kan kadang ironik tau. Dalam realiti, sebenarnya affection yang ditunjuk oleh sesetengh married couple agak over. Kadang yang belum kawen lagi pun dah over nak mati buat aku kentut pelangi. I couldn't define the word over. Ah faham faham sendiri lah. For me, for me lah kan, tunjuk tajwid, ajar bacaan yang betul, atau ajarkan doa buka puasa pun dah masuk dalam affection. Bukan sekadar mulut berkata 'I Love You' atau sentuh menyentuh atau lain-lain. Your soon-to-be partner reminding you of your creator and the right path for you to follow, is the most beautiful way of expressing love. A key to a long-lasting relationship.

One situation made me think alot about love and affection recently. I've never seen my parents being affectionate to each other. But when I've seen it at the hospital that day, I realized I've felt it actually. Memang lah tak ada skinship. Kasih sayang yang serupa pengantin pencen maksud aku. Like when your parents went to bed, and they are actually talking, discussing, joking, laughing hysterically (ok takda lah sampai gelak histeria kan) before sleeping. Or soothing each other with actions, not just by mouth. Tak tau lah parents lain macam mana kan. Tapi aku suka. Suka hubungan yang macam pengantin pencen pada usia yang muda. Yang bukan sekadar inginkan sentuhan fizikal. Because I know, some relationship these days are led by those things. Lepas tu bila dah kawen, sunyi sepi rumah tangga tu. Ya Allah mintak mintak aku dijauhkan dengan semua tu. I don't ask for a model or ken-faced husband, since I myself have flaws and not even barbie-faced pun (it means terribly handsome or pwetty). I just want a husband who can lead me to jannah, holding my hands through thick and thin.

A person told me, "If you want to know a man can be reliable as a husband or not, ask him at what time he perform his subuh prayer". Kalau dia tipu macam mana? Takpa, akan ditunjuk kelentong dia lama lama nanti. Allah takkan bagi lelaki yang tak baik kat perempuan yang baik dan perempuan tak baik untuk lelaki baik. Dia kan adil. Makanya lepas ni mesti ramai lah lelaki yang subuh awal sepi'i. Ceh ngengada dah cakap baru nak solat awal kaaaaahn. Ha ha.

To Him, I am more than thankful for everything You've given me these past months.


this City Hunter song is giving me the good mood despite of having bad days for almost a week. hope the good music will help you go through yours too :)