Saturday, 23 March 2013

Do not mess with my laundry!!

Assalamualaikum.

Howdy? Has been a long time since I last updated something. I know most of your are so eager (sarcasm inserted) to know my doings, but der sorry lah wa tadak masa nak feeling feeling kejap kat sini. Because I was too choked up with assignments that at the same time, make me look thinner. Angan angan di waktu isyak.

Semester six is full of SICKNESS. Sickness I tell you! This is the hardest of all semesters I've went through. Assignments, mini assignments, term paper, and other things. My daily job is, to sit at the chair with the laptop wide open and eyes wide open with some butter cookies waiting faithfully at the side and gobble them up while watching dramas, not finishing assignments. Hehehe. You know how I survived those critical times? By keep telling myself "I love you assignments. I love you damn much, you damned assignments". Ha ha. Dang!

Life was awesome here. But lately, laundry-ing made me went mad. Kau tahu, aku pendobi tegar. Bukan lah basuh baju tiga empat kali seminggu. Tak tak. Tapi bila basuh baju, aku setia tunggu mesin, kot nak masuk softener ke apa ke. I know it is important for a girl to wash her clothes. Tapi beratur lah brader sister. Rude gila hampir nak bagi jari tengah kat mesin tu yang ada baju engkau (ape? mesin tak bersalah? hah tahu pun!) .Pastu ada pulak jenis yang bijak tak letak bakul/jaring baju dia kat tepi mesin. Fungsi benda tu adalah supaya aku boleh CAMPAK baju engkau lepas tu proceed dengan kerja dobi aku. These girls still haven't learnt the true meaning of tolerance and responsibility after few semesters living in a hostel. So sad. Harap harap berubah depa depa ni sebelum ditendang keluar oleh housemate satu hari nanti. If I have a housemate pe'el macam ni, yes, aku tendang keluar biar dia tahu kalau nak buat sangat macam tu, silakan basuh baju kat sungai. Old skool kan.

As if they know and read my blog.

Ah another thing, adik lulus cemerlang. She worked super hard. Aku pun tak macam tu dulu. But well, berbaloi la tu dengan kerja keras dia. Harap harap dia jadi insan berguna nanti. Tengah menabung nak belanja (giler best jadi anak bongsu semua nak bulanje). Tak tahu nak belanja ape. Any idea, suggest dekat komen. But. Tolong. Bagi. Suggestion. Selain. Makanan. Bosannnn.

Sekian saja permulaan semester enam aku. Permulaan apanya dah minggu keenam. Midsem test tak lama dah. Cighet!




Love, donuts, flowers, skulls, Scrump.



p/s: selagi aku rasa lagu ni masih mewakili dua hati, selagi tu aku letak lagu yang membingitkan blog ni.


6 comments:

  1. well.dingdang kat sini gak sebab sem 5 kte pown giler meraban punye sibuk.erggg!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabor je lah yong haha

      selamat berkenalan :)

      Delete
  2. wah pendobi tegar..sakit hati kan bile ade orang xletak bakul kat tepi wshing machine tuh..cam die punyer jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangaaaaaat. ngigau dia punya kot. hah

      Delete