Monday, 15 April 2013

Monday hues

ya. aku lagi comel dari kakton. HA HA HA 

Assalamualaikum.

How was your mid semester holidays? Mine was great. Well. Part of it. That Saturday first day of holiday, sister, cousin and I flew to Kota Bharu. I hate bumpy air ride (it rained heavily at 7am and I keep looking at the window wishing the sun would welcome us passengers ASAP). I hate people who farted at their seats secretly (masa pramugari edar minuman pulak tu!). I hate people who loudspoke their voices like the plane was theirs. Hamboi uncle, ganggu beauty sleep I ye -..- The weather was not great. Blazing hot. Rasa nak bertapa dalam shower 24/7. Dan tak henti berdoa hari balik penang tiba dengan cepat. I NEED MY AIRCOND!!

Abah sebagai abah yang penyayang sanggup ambil hantar Mecarah. Malam ni dia tido kat rumah, esok pagi masuk kampus, malam tu balik rumah lagi, esok pagi balik kampus. He likes, she likes, we like hehe :) One morning, we (exclude mama, include two cousins) had breakfast at D’ Klasik just in front of HUSM. I tell you, their nasi lemak special was crazily delicious pricing at RM6+ only. Sebelah D’ Klasik, ada kedai western food. Sedap gila habaq hang. Cuma kambing chop dia liat nak tercabut urat gigi mengunyah. Lepas tu kan kan!  ...ada diskaun untuk pelajar USM lagi. Who can resist discounts? I KENOT! Ha ha ha.

Beria la aku balik kampong dengan segala tok nenek buku, dengan harapan nak study sungguh sungguh. Hampas. Sebab panas sangat, mood study lari masuk kebun (dan dan kau masuk kebun ye!). Balik penang, pun tak study jugak. Betul betul tegas dengan prinsip BERCUTI puhahaha. Oh well, bagi chan la lepas ni cuti seminggu ada satu ja: cuti study week. Uwuwuwu T.T Minggu ni, selonggok assignment menanti untuk dibereskan. Tambah lagi dengan empat midterm untuk dua minggu, term paper Strategic Management, I was more than drained. Sleep was never enough, but mouth is always stuffed. It's a stressful week so I need to eat for the energy right? Right :P

Oh yes, abaya kat atas tu aku beli dari Yala Yala Jalabiyah & Abaya dari overseas (kakak tu tinggal kat one of arab countries, tak ingat kat mana) hampir sebulan yang lepas. Dah lupa ape perasaan pakai jubah. Last masa sekolah rendah, so memories rushed in when I tried it on (gua emosi sikit, gua habaq siap ha ha!). Dulu kecik kecik pakai maxi dress pegi mengaji, kadang kadang jubah. Gila comel kan pakai maxi. Checkered print lagi tu. Hee. This sweetpie abaya here, I love it so much much. Sejuk, longgar gila, boleh solat terus. Korang kalau nak beli, sebut nama Yam. Aku bestfreng dengan akak tu. Oh dan cakap la korang student lagi so akak tu akan cut price banyaaaaak gila. Macam yang I buat. Heee bertuah jadi student.

Oh. Baru sedar. Today's Monday. Always that boring, foggy Monday.


JANE the musical itu hari sebelum cuti

dengan poster pun jadiii

nak cuba warna gila ni

airport K.B

New craze! first time jumpa butter cookies dengan cornflake. i lebiuuuu

hari ni abah kite belanja chacha gerai Sulaiman Capati dekat Brown Garden tu. kite....suka hati perut :P


Ok kami nak pi melantak sat. Papai!





p/s: tengah fikir fikir nak manjakan diri dengan ape minggu ni. spa? movie marathons? hmmmm *muka sirius*


2 comments:

  1. yam..is it you ..gamba bawah skali..ngan braces tu..braces ke bracelet ye yg pagar gigi tu.. serius len gile muka kalau tu hang..ape2 pun..nicve entry.. :P cntik jubahh..hihihihi tp pic kasi lurus tgak leh tak?? :P senget semuanay

    ReplyDelete
    Replies
    1. bracelet mana pulakkk. haha. retainer lah, retainer. gambaq senget la menarik. apalaa

      Delete