Sunday, 21 April 2013

W8 + W9: De-stress


Assalamualaikum.

Today was a beautiful day. Cuaca tak panas, tak sejuk, sedang sedang je. Sesuai untuk melepak, bertidur-tiduran atas katil dengan bantal golek lemau tu. Hakhak! Awww bantalku sayang, walaupun rupamu tak seberapa kacak, tetap kamu pujaan hatiku *ciumpeluk*. Don't judge a book by its kulit buku. Hee.

Disebabkan cuaca indah gila hari ni, mood jadi baik sangat lalu ketepikan segala kerja yang menanti. So tangan buat onar, pegi bukak segala We Got Married yang ada, lalu dowload dengan lajunya. Aku tak tahu kenapa, antara movies/drama dengan show, aku lagi suka show. They are not fake, ok mungkin lah ada. Tapi dalam movie/drama, lagi lah fake kan. I like real things, real emotions. Ada benda kita boleh belajar kat situ. Belajar untuk lebih beremosi. Emoooooo~

sweet kan kan kan

Okay okay kita update pasal minggu lepas dan minggu ni. As you know, dua test dah diselesaikan minggu lepas. Sakit kepala. You know me and kira kira, macam langit dengan bumi. Harap harap markah masih tinggi (kemain. formula pun tak ingat -..- ). Minggu ni, ada lagi dua: internet marketing dan psiko perkembangan. Tambah assignment due datenya minggu ni, strategic management game + kuiz, term paper, dan lain lain hal. Arghhh stress!

Dah stress tu mula nak angin satu kepala, makan banyak tak ingat gemok, tido tak beringat banyak homework tak siap lagi. Uii tak boleh jadi ni. Jadinya Sabtu lepas berjalan kejap dengan Azuani, mencari novel 'Sebenarnya Saya Isteri Dia' (gila semangat si minah. kat tivi, kat buku lagi). Ahhh...fresh air..dekat mall! Ha ha. Yeye aku mengaku shopping je  boleh buat aku de-stress, walaupun motif berjimba cuma nak beli sabun Shokubutsu. Haa gelak gelak!

Hari ni pulak, satu family keluar berjimba kejap dekat QB sebelum ke rumah babies. Ya QB lagi. Hee. Tak apelah, dengan family, lagi lah aku suka kan. Lagi fun. Lagi valuable. Lagi boleh nak membeli. Nyahaha!

Pada pendapat aku, shopping ni rasanya terapi yang bagus.  Habis hilang stress kau kalau pegi shopping, atau paling kurang pun window shopping. Lagi lagi kalau shopping sorang sorang. Bagi aku lah kan. Sebabnya kalau kau pegi ramai ramai, tambah dengan kau stress, laaaaagi kau stress pastu menangis nak balik rumah. Budak kecik~ Jadi aku suka kalau pegi bertiga berdua ke, sorang ke. Tenang aktiviti shopping aku.

Dan apak aku selalu marah manja cakap "mu ni kuat betul shopping". Sebabnya beliau yang pegang dan update buku bank aku lalu nampak lah aliran keluar duit dalam bank tu. Ha ha ha. Buat malu kaum doters je.

Ye ye. Aku sedang berusaha untuk shopping seminimum yang mungkin. Demi urusan kawen yang lebih sempurna dan terjamin. Bride bride gitu :P




very convenient

balik tu terus cuba. itu baru lap separuh muka. i sekarang dah pandai mekap au naturel. hehe

shopping belief: aku tak tahu kenapa, tapi aku dan family percaya, barang yang ekslusif sebenarnya tahan lama gila gila dan gila. daripada beli yang murah dan cepat rosak, akhirnya kau kumpul kumpul semua duit barang yang dah rosak tu, tetap boleh beli satu purse/wallet ekslusif yang tahan lima enam tahun dan lebih (mungkin)

dinner. curbing my sweet tooth. sambil tonton We Got Married sebentar lagi. aww shanteknya awaaaaak :P


Tatatata!



No comments:

Post a Comment