Friday, 31 May 2013

Masalah dunia 101: #1

Assalamualaikum.

Aku loner terunggul. Well, currently. Nak bersendirian, nak buat semua sendirian, nak ape ape sendirian lah. But despite of being a loner, I yearn for someone's touch. Touch in the sense of, take my loneliness away. Be with me, stay with me, talk to me about anything, have fun with me. I doubt, my existence is not so strong anymore?

Sigh.

I love my friends. I treasure them, feeling attached to them. Dari kecik sampai besar gajah. Every bondings we made, I remembered. Secure it somewhere in here. That's how I am. I know, we should never expect any returns. Buat biar ikhlas. So be it. Tapi hari ni aku rasa cukup sedar. Yang aku mesti pilih siapa yang aku nak treasure tu. Dalam bahasa business, screening process. Paling penting, tanpa sedar, these people made me stronger, thinking of something to make me feel better. Like a chameleon suiting itself to the setting. Cheongmal.

Sungguh, benci betul andai orang tu betul.

Terima kasih. Walaupun kita macam ni, tapi terima kasih sedarkan aku. As your last wisdom words. Sedarkan yang mungkin orang yang boleh terima baik buruk aku masih belum muncul. Mereka ada di luar sana, perhaps tengah tunggu aku untuk cari dan jadikan kawan. No, bukan kawan. Tapi sahabat. Mungkin aku tak nampak, ada orang lain yang label aku sebagai sahabat. Mungkin jugak aku sorang loser. Berperangai tak semenggah. Kerana aku direct. Tak camouflage ape ape. Mungkin satu kerja yang payah untuk orang lain dekati loner terunggul. Ah...mungkin lah salah sendiri.

Oh my...jap. nak kena tambah power spec ni. Rabun teruk dah aih~

Rindunya aku pada zaman matrik. Aku sanggup buat apa saja untuk kembali. Tak ada istilah dengki mendengki, sakit menyakiti, tinggal meninggalkan. Walaupun tahu 300 tahun aku tunggu pun, takkan kembali.

tak minta jaga hati aku, cuma minta nanti jangan buat kat orang lain macam itu. kesian kalau dorang tak sekental aku yang tak berapa kental ni.


No comments:

Post a Comment