6th semester

Lu bikin gua gila

June 25, 2013

Assalamualaikum.

Aku mengalami satu situasi yang dah biasa aku alami dan tak pelix, sejak zaman SPM. Bak kata orang 'alah bisa tegal biasa'. Sokmo berlaku dalam bulan peperiksaan. Bulan yang aku panggil, hell. Amboi janganlah siryes. Hell literally aje.

Semester ni aku alami stress tahap dewa dewi. Aku ni kalau stress, umpama bencana kecik 0.000001 degree. Beberapa hari sebelum paper pertama, kena demam selesema. Kau, kalau demam boleh gila tau tak. Tak boleh nak study apa pun. Aku tak pasti apa punca sakit sebelum peperiksaan ni. Jangkit dari orang lain, atau aku sendiri yang menggatal nak stress macam cikun. Akulah mungkin. Bersangka baik (tununnn). Penyakit migrain pun datang menjelma untuk dua paper terakhir. Amboi mentang mentang dah lama tak tarik tarik kepala ni sampai nak pitam, waktu genting ni lah kau nak membalas ye. Korajaq -.-

Kemudian aku alami penyakit malas. Ya kawan-kawan, makin stress, makin rasa malas. Aku malaaaaas gila nak study tapi gagahkan jugak. Setiap 3 jam aku akan tonton Gu Family Book satu episod. Kemudian sambung membaca. Macam ni lah kalau tak ada entertainment lain selain wi-fi universiti, tak macam kat rumah ada LCD, LED, katil-D, dan macam-macam jenis TV... dan katil. Dah makin tua, makin tak mampu nak pulun terus-terusan sampai 6 jam straight macam nak telan dengan meja sekali. Ni cara baru aku study lepas kena brainwash 50% dengan dettol.

Guarding

June 16, 2013

Assalamualaikum.


I am learning to have some sort of self-control nowadays. Self-control in everything. From getting mad at people to eating non-stop till bloated (nafsu makan punya pasal). I stick to the belief that I can control myself if I work on it. Not work hard. Just work, on it. Plus Dr. Ajijah (Azizah) said we should have self-compose, not getting mad or crazy very easily and be cool.

I failed too many times.

Mak aih. This is a friggin' hard job. Like having a war with the inner side of yam. ALWAYS LOSING THE BATTLE. How can that be? I see that many people can control themselves as easy as ABC. Some are struggling, like me. But still they don't show things they have shouted inside, do they? 

I was dead wrong. I don't know what their thoughts are, what they are experiencing with. Youchh..can't be bothered too.