Sunday, 2 June 2013

W15: Breaking the hiatus. Properly




Assalamualaikum.


post dikarang secara berperingkat dek kemalasan nak fikir ayat.


Lepas pencen seketika, I kembali! Awww hangat jari gemok ni nak menaip. Walaupun sudah taip sesuatu yang mendukacitakan. Ah tak apalah. Ada beratus lagi kegembiraan lain. Betul tak :) Aku datang ni dengan seribu lima cerita. Tak tahu nak cerita mana satu lepas tu frust sambung makan Burger King beli masa dating dengan ibu mengandung Farhana Yasin tadi. Dia ajar aku beli Burger King, rasa amatur sangat. Oh malu seyh! (Selasa, 28/6)

*munch munch swallow munch munch swallow*

Right. Let's start. Sekarang kan musim cuti sekolah (baru tahu few days ago) so ramai yang berkahwin minggu lepas. Feed penuh dengan ucapan tahniah, gambar pengantin flash gigi kerana terlampau gembira dengan akad nikah yang dah selamat dilaksanakan. I was happy and envious of them. All. Sedih pun ada lah jugak sebab teringat pulak beberapa kenangan. It's okay anyway coz I don't think I am fully prepared yet. Banyak ni nak kena belajar. Handle diri sendiri, skill dan ilmu rumahtangga, financial, etc. I want to be a better person. Haih. Slowly yam. One thing at a time ye.

Ah I heard Maria Elena is pregnant now. Seronoknya jadi mommy. Ok ok self-composed come back to mommy.

This week is study week so I need to be loyal to the 24hours section. Tapi tak lah aku devoted sangat duduk sana untuk 24 jam. Kematu la buntut aku ha ha. Lepas tu aku alami masalah tak cukup tidur. Ok cukup tapi berusaha tak nak cukupkan. Takut masa tak diguna betul betul. Pastu fikir kalau tak tido, gastrik pulak dah. Ah. Banyak pulak cekadak engkau yam.

Apa? Cekadak? Cekodok? Diam yam, diam --,


ni la tutor aku yang paling hensem. hee. terima kasih encik faris, jasamu dikenang.
amboi cantik gigi tau tengok dekat dekat hee.

berlakon untuk presentation psycho. aku yang saiko lebih sampai puluh kali repeat babak. sorry folks.
hire someone else for your new movie ahahah. oh thank you too for being such cool groupmates :)




Last Friday (May 31st), our friend Izzah got married. Jadi kitorang hampir satu school serbu (exaggerate exaggerate) kenduri beliau di Bukit Mertajam nun. Aku baru tahu, susah sebenarnya plan untuk pegi kenduri ni. Yang jadi tak jadi satu hal. Konvoi, laju sangat tak dapat kejar satu hal. Group berpecah satu hal. Yang aku ni pentakot sangat nak drive jauh jauh satu hal. Nasib baik driver sudi drive. Sampai layu kelopak mata. Ha ha. But we party people had fun. This is one of the good times to mingle again. Biasalah dah nak masuk 4th year, emotional sikit.

Tahniah kepada pengantin baru, Izzah dan Nazrul. Izzah ni senior sekolah menengah dulu. Cam cam gitu je la sebab senior kadang ada sorority dia sendiri, tak bercampur dengan tingkatan lain. Anyway manis gila tengok pengantin kita ni. Hampir menangis aku tau dalam rumah tu. Semoga berbahagia sampai ke jannah ya. Hidup molek molek bila dah berdua tu. Eh macam aku mak dia pulak. Ohokk :P Oh yang masa hang bisik aku ambil aura kawen hang, ok aku amek banyak banyak buat stok ayam pastu telan semua seteguk. He he. Dan terima kasih tuan rumah sebab layan kerenah satu gerombolan manusia yang ada ahlinya sibuk nak ratah ayam. Aku lettew. Heee.


Nazrul - Izzah reception | Jun 1, 2013

satu keluarga SOM datang. terharu tak mak?

bakal bakal pengantin lagi  __  tahun. isi tempat kosong.

 ni ni bakal suami mithali berlatih bawak handbag. haha. kenapa heret handbag aku ke hulu ke hilir acap?? (aku yang paksa hohh)

i always know. DSLR create such a beautiful picture for a beautiful memory. aboh nak didi se!!




Hari ni, aku luangkan masa dengan si peneman tido aku. Aihh fikir ape haaa! Ha ha. Roomate aku lah. Plan pagi ni nak naik bukit terpaksa cancel sebab hujan, jadi pegi breakfast di Brown Garden (atau Taman Tun Sardon. zaman dulukala sangat nama ni. prefer Brown Garden). Our nasi lemak was superb. Tak pernah lagi makan nasi lemak dengan sambal lempong. I heart lempong!! Sebelah petang, lunch di kedai macik pecel Relau. Die. Rindu gila pecel ayam dia. Terima kasih roomate bawak kite makan makan hee.

So just to wrap up everything for this semester, I get a whole lot of experiences this semester. Baik dalam bentuk aktiviti, hubungan, perasaan, dan lain-lain. Sad to leave sixth semester. But you see, life goes forward, not backward.

Omk cut the crap. Gotta go read now. Tak baca satu apa pun lagi untuk exam ni. Kbye!


No comments:

Post a Comment