Sunday, 8 September 2013

Bye bye rojak holidays

Assalamualaikum.


*merumus rojak holiday yang dah nak habis


Mmmmbuurrrrpp. Kenyang perut suka hati, ye dak. Bulan Syawal ni berbondong-bondong jemputan kahwin yang menyepahkan meja dan facebook. Setakat ni lima enam kenduri. Rekod tu, tak pernah pernah lagi. Walaupun kenduri kawan sendiri ada satu je, selebihnya kenduri kawan mak ayah aku. Ah bolehlah tu. Nak penuhi jemputan dan kepercayaan kecik aku: amek berkat pengantin. Kak Dayah ajar tepuk lengan pengantin. Aku pun menurut perintah sebab nak kawen awal kan. Alahai getik engko. Ha ha.

Anyway selamat pengantin baru kepada majormate Siti Hajar dan suami. Selesai majlis merai Ahad September 1 lepas. Semoga kekal sampai jannah, rezeki melimpah ruah lepas ni dan bersemangat untuk hadapi hidup berumahtangga bersama. Eh bersemangat? Pun boleh :)

Cuti semester aku membosankan. Mungkin sebab aku tak kerja, atau dah bertukar jadi pemalas. Ha ha. Yang ada mood, cuma untuk online, baca novel, dan TV. Masak? Tak ada mood jugak. Popia nestum je yang aku lalu. Boleh jadi usahawan berjaya ni sebab banyak permintaan. Heee malu kucen tokey tau :) Walaupun makin kurus jari aku asyik menggulung. Tak terkejut satu balang tu mahal sangat.

Sekarang aku agak rajin membaca. Buku baru ada empat buah. Buku sedia ada yang tak terbaca ada empat jugak. Jadi jenuhlah aku isi masa dengan reading. Sejak masuk U ni, memang kurang sangat membaca selain buku akademik dan suratkhabar. Dodua tu dah boring dah. Penangan nak jadi super sayya senior a.k.a dah-lama-sangat-duduk-U. Nampak tak maksud aku? Tak nampak sudah.






Bulan bercuti ni aku isi jugak dengan update iTunes. Banyak lagu, berjoget amboi lah bila joging lepas ni. Heee. Ini lagu hot iYam (iTunes aku, so haruslah tukar nama kan. geddit?) bulan ni. Yang first tu, Fifth Harmony - Miss Moving On. Not bad. Yang kedua, Big Bang - Blue. Outdated pun, tak apelah. Banyak kali putar pasal sedap sangat. Ketiga, Yoo Sung Eun - Be OK. Lagi satu lagu heartbreak yang masuk dalam playlist CHEERFUL aku. Cliche tak cliche.

Ah ye, aku dah beli eyeshadow palette baru. M.A.C lama (tak pasti lah original ke tiru miru ke) dah pecah. Oi menangis tau. Sebab punya kasih kat M.A.C tu (anyonyoo getik). Pastu fikir ada hikmah tu. Sebab guna lama sangat, bertahun dah tapi tak habis. Barang mekap mana boleh simpan lama lama. Mungkin nak disuruh ganti yang baru kot. Jadi aku ganti dengan Inglot Eyeshadow Freedom System. Nantilah aku cerita lain ape me'ah Freedom System ni.

menyepah katil memang hebat ni


 pembelian secara bajet. terar dah. sejuk hati suami nanti ^^


 7?? =.='


bilik kecik balik. pfft. tapi 2x mop lantai pun berpasir jugak. aih.





Esok sekolah. Kbye!


No comments:

Post a Comment