8th semester

W3 + W4: Simfoni

February 15, 2014







Assalamualaikum.

Sebulan berlalu. Rasa macam dah 10 bulan. Penat, tadak life, dan lain lain walaupun orang kata duit masuk. Sebabkan semua tu, memang sekarang aku berkira kira dalam berbelanja. Takkan aku bazirkan dengan sia sia walau sesen pun melainkan berkenaan makanan, yang tu aku tak elak sebab makan kan hobi aku. Ha ha. Weyyy perfume Beyonce 'Midnight Heat' sempena birthday dan result pun aku tak jadi beli tau gara gara fikir berbaloi atau idak. Takpa takpa belajar pelan pelan.

Tapi aku syukur, kerja tak susah mana banding dengan orang lain terutama orang tua. Dorang kerja panas terik, sakit sakit lagi, tapi boleh lagi senyum, bagi salam. Makan berkira tapi nampak puas sebab cari sendiri duit halal. Insaf gila masa aku tengok satu orang tua ni dekat USM sem lepas. Baju dah kelabu, beli nasi dengan ikan separuh dan kuah saja. Aku tengok je dari jauh, antara nak bayarkan dan bubuh lauk sikit atau tidak. Akhirnya tak jadi sebab ramai orang, takut dia segan dan etc. Dia pi satu sudut, bawak keluar spek mata dan baca The Star walaupun tak beli. Jadi aku fikir, Tuhan rahmati pakcik ni walau dia tak berapa berduit banyak dengan beri pendidikan dan kudrat yang baik. Pakcik ni la pembakar semangat aku untuk terus bekerja. May Allah bless you pakcik.

8th semester

Week 2: Roaaaaar!

February 02, 2014

Assalamulaikum.

Yeaaaaayyyyyyyyyyyyy it's moliday (holiday+maryam=moliday)! I am so eager to report to you guys how my weekend was well-spent. Felt giddy the whole week. I did all the work in the office, called almost all previous participants of the previous program, cleaned up my desk, sanitised my phone, wipe my computer. Awww ain't I cute leh? Ha ha! All for Universal Studio Singapore ok! *tears*

USS is expensive. You may think it's a cliche as I went to such an expensive place. We actually went to Sentosa Island during the first trip, but it was under construction. So we thought it would be good to visit for the second time to experience the fun and excitement.