family

W52: Balik Kampung

December 27, 2015

Assalamualaikum.

Minggu lepas minggu yang agak busy di hujungnya dengan kenduri kahwin Mira. Lepas balik dari Kedah, badan jadi tak berapa sihat (akibat kepanasan dan terjumpa jalan yang bagai takde penghjung aka route ke Padang Besar) tapi gagah jugak pegi kerja. Superwoman kan I jahhh. Hahahaha. Cheh terpaksa kot. Walaupun badan dah sakit sakit, tekak perit, dan lain-lain, tapi aku tahu aku takde fever cuma feeling feverish je. Sah sah laaa takkan dapat cuti sakit kan. I know these doctors, memang akan refuse bagi MC walaupun badan sakit macam kena cubit all over sebab dah kena dah sekali itu hari. Ada jugak dia suruh aku pegi hospital check kot kot aku ada brain tumour??? *waiilllll* Tapi dalam duk mintak kita pegi hospital tu dia suruh jugak kita beli ubat klinik dia. Ahh takde takde. Aku tido awal, minum air banyak banyak dan positifkan diri je untuk tahan sakit.

Setakat ni tak kebah lagi tapi slowly nak hilang. Gooooooood.

Kemudian, kena kerja pada hari cuti umum. Uhummm. Let's not talk about that shall we. Aku boleh cerita 1001 ketidakpuasan hati tapi nanti tak grateful jadi lagi baik kalau diam dan telan. Wuwuwu T.T


Awwwww suka gila baju niiii rasa sangat maskulin dalam feminin bahaa >.<


W49: Kursus Kahwin

December 06, 2015

Assalamualaikum.

Cadangnya nak pegi masa umur 25 atau 26 sebab waktu tu baru plan nak kahwin. Biarlah semua setel, semua stabil, semua kukuh kan. Contoh macam duit biar berkepuk kepuk supaya boleh spend untuk beli rumah bagai, dan emosi kena yakin dengan perkahwinan. Eceh. Tapi sekarang aku still tak ready apa pun lagi, calon pun tak ade, diri pun tak terurus weh. Alih alihhhh tahun ni dah pegi kursus kahwin apahal kau nyah? Haha. Haih entahlah, aku rasa Allah cepatkan pegi kursus untuk bagi pencerahan kat diri aku yang kahwin tu tak mudah langsung SO KAU TAK PAYAH ASYIK NAK KAHWINNN JE DALAM OTAK TU.

Githewww.

W48: Bye November!

November 29, 2015

Assalamualaikum.

I think kannn I'm going back to weekly post macam masa student dulu. Awww rindu!

Minggu ni aku mula fikir pasal bekerja dengan produktif. Aku taknak dah lah ada perasaan malas tu. Kadang-kadang rasa macam loser, macam orang takde kerja padahal ada je kerja. Aku terbaca yang kita kena kerja kuat. Kalau kerja tu lebih dari gaji, ada reward dia dalam macam-macam bentuk yang kita takleh bayang. So, aku pun terfikir ok Yam stop complaining, bersyukur ko ada gaji dan boleh pegi tengok wayang 2 kali sebulan.

Ahaa. Yang part last tu kira macam bribe untuk lagi bersemangat nak tunggu weekend XD

The Hunger Games: Mockingjay Part II

November 26, 2015

Assalamualaikum.

My colleague, F and I decided to watch the latest Hunger Games tonight. Yes! TO.NIGHT. Hahahaha I can't believe it either that I have the energy to watch a movie after working like heck today but hey, I consider this as a sweet escapade and I know I deserve a good movie. I mean. We deserve a good movie.


Food for people on diet. Kononnya lah kan padahal mashpot (mashpotatooooo) segenggam haa hahahaa :P

Monday Dinner Date

November 16, 2015

Assalamualaikum.

Malam ni, aku, Sheri dan Mon (bukan nama sebenar) dinner sama-sama dekat Dome. Ahh..dah lama tak rasa closure dengan kawan-kawan. Lama sangat-sangat dah. Anyway, kitorang ni boleh kata sweethearts (heh? yeke??) since school sebab memang dah kena sejak sekolah rendah. Lepas tu pegi sekolah menengah pun sekali sebelum bawak haluan masing-masing lepas sekolah. Kolej, universiti, lepas tu kerja. Tengok memasing dah kerja, ada haluan sendiri, aku rasa bahagia. Aku rasa gembira tengok dorang gembira.

Actually, jumpa ni sebab nak ambik borang kursus kahwin sekali. Hahaha nooooo aku takde plan nak kahwin lagi pun, not this year, next year or the year next. Tapi apa salahnya kan since ada kursus yang open tahun ni, murah pulak tu. So Sheri ajak pegi sama-sama. We the singles (me and Mon) ok je nak follow, it would be fun right? Hehe.

It's weird tau. Kitorang memang boleh kata setahun sekali pun belum tentu jumpa. Tapi malam ni bila makan sekali, sembang sekali, rasa macam jumpa setiap hari pun tak cukup. They are annoyingly funny. Annoying sebab buat jaw aku sakit. Hahaha. Funny how a friendship can be. Memang dorang takde susah senang aku disebabkan masing-masing ada tanggungjawab sendiri, I understand, tapi still aku rasa lucky enough ada kawan macam dorang. 

And one thing I realise tonight, asalkan ikhlas, ape je pun yang datang kat kita akan buat kita bahagia :)




family

Pulau Pangkor

November 10, 2015

Assalamualaikum.

Awal November hari tu, kitorang satu family ke Pulau Pangkor setelah sekian lama aku mendesak jom lah pi Pangkor jom lah pi Pangkor. Hahahaha. Kalau tak paksa family aku ni, sampai ke sudah tak ade waktu nak bercuti complete satu family. Ha itulah kecik kecik dulu takmau bawak kami jalan-jalan, sekarang kami yang paksa mama abah bawak kami jalan-jalan hahahaha :P

Hari Jumaat dan Sabtu, aku ambik cuti sebab whatever suka hati akulah nak cuti kan. Haha. Lepas Mecarah sampai Penang, kami gerak ke Ipoh untuk ambik si bongsu anjer anjer ni. Kitorang stay dekat MH Hotel untuk semalaman. Which was superb weh sebab bilik dia sangat besar dan clean plus toilet ada cermin besar I sukaaaa. Hahaha. Malam tu, dinner di Mat Periuk sebab dah lama sangat dah nak merasa kafe hipster Ipoh katenyer. Hah moh la walaupun lama gila tunggu sebab ramai orang. Nasib baik carbonara sedap cuma ada masalah sikit. Macam mana ni carbonara boleh jadi manis ni?!


some serious moments

KPOP Craze: VIXX

October 31, 2015

Assalamualaikum.

Few months back, adik-adik aku sibuk dengan satu boy group ni. Aku pernah lah tengok di TV, apekebenda b-band ni menari dengan mata warna oren lah, rambut panjang lah. So tak layan lah sebab rasa macam alah budak baru nak up la tuu. Aku memang tak minat sangat kalau ada group yang baru nak up. Tunggu lama sikit, dah tua sikit baru aku akan suka.

Kebiasaannya lah.

Tapi sekali tu bila aku tengok dorang ni sibuk dengan group ni, aku kaji. Kaji punya kaji punya kaji, HALAMAK BAPAK SEDAP LAGU DIA ORANG!

So...mp3 player pun dah penuh dengan VIXX, main entah berapa ratus kali untuk beberapa bulan ni. Bakal ribu kali heee. Nampak benor 1st time nak join fandom hehe. Eh tapi serius tak pernah suka any group tahap macam ni sekali. Sebab tu letak tag 'some serious moments'. Ini minat yang serius kay. Hahaha.

Take me, guys T.T


Guys, Imma support you forever. As long as you are not married *typical craycray fan*

Anddddd can't wait for your new album ><


travelog

Singapore (Again)!

October 04, 2015

Assalamualaikum.

Sebulan yang lepas abah bagitahu yang dia kena pegi Singapore untuk buat kerja, so bila aku dengar tu aku cakap nak ikut dia sekali memandangkan cuti tahunan pun ada few days lagi. Malam sebelum nak pegi tu aku tido sekejap je sebab terlalu excited weh. Hahaha. Sokmo macam ni. Semua devices aku caj sampai penuh sebab malas nak mengecaj di hotel dan tak convenient jugak nak bawak segala wayar tu. Pukul 9 pagi esoknya, kitorang berlepas dari airport dengan keadaan airway yang memuaskan.

family

Padang Besar Trip

August 22, 2015

Assalamualaikum.

Few days lepas raya itu hari, kitorang satu family pi Padang Besar, Perlis. Hari sebelum trip tu kitorang balik dari Kelantan. Fuh. Penat dia jadi double. Tapi memandangkan tu je hari yang aku cuti masa raya tu, no choice. Kesian jugak family aku. Takpelah, next year aku amik cuti lama sikit.

Mak aku saja ajak pegi Perlis untuk naik train sambil tengok pemandangan. Pagi tu, lepas Subuh terus gerak ke Butterworth. Dalam pukul 7.30 kitorang naik train. Spacious habaq hang boleh menari ballet ok hehe. Sebab train dia selesa sangat, aku terus tido lepas tengok pemandangan  luar selama 15 minit. Teruk kan aku. Menyimpang dari motif.





confession of the day

Getting a Pony

August 02, 2015

Confession #5: I still have a soft spot for toys.

24 is definitely not the age to play with a toy. But sometimes, it is nice to have something to play with after long hours of sticking your butt on the chair doing same ol boring things. Like Gameboy or figurines or just anything. So this week I allowed myself to have something I like and there I was at Toys R Us to pick her up.

Half A Year Passed and I Still Hate My Job

March 02, 2015

Assalamualaikum.

Yes, refer to the post title above.

I feel so angry, stressed out and drained. Too drained to do anything I like after work. Too tired by 5.30pm and want to drag my legs on the tarred road instead of walking like a normal person does. Since my colleague left for a better job last month, this happens to me every working days (mind you, 6 days per week).

So since only 2 people left for the department, I carry almost all the load. Doing the same things are so boring, so tiring. Of course, I don't do high-end sales, like my senior does, but I do almost everything else from admin to sales to calling a repair man to service the airconds. Since there are too many things to do all at once, certain things are left undone because I am out of hand. Then, I get scolded by colleague of another department for forgetting and keeps reminding me of his Standard of Procedure (SOP). Pffft.

2015: The Beginning

January 26, 2015

Assalamualaikum.

Tahun 2014 adalah tahun yang paling mengecewakan. Tak deny, banyak benda best berlaku, tapi pada masa yang sama, lagi banyak benda tak best yang datang. Aih...

So 2014, move over. Aku takmau get attached dah kat hang. Serius serius.