29 Nov 2015

W48: Bye November!

Assalamualaikum.

I think kannn I'm going back to weekly post macam masa student dulu. Awww rindu!

Minggu ni aku mula fikir pasal bekerja dengan produktif. Aku taknak dah lah ada perasaan malas tu. Kadang-kadang rasa macam loser, macam orang takde kerja padahal ada je kerja. Aku terbaca yang kita kena kerja kuat. Kalau kerja tu lebih dari gaji, ada reward dia dalam macam-macam bentuk yang kita takleh bayang. So, aku pun terfikir ok Yam stop complaining, bersyukur ko ada gaji dan boleh pegi tengok wayang 2 kali sebulan.

Ahaa. Yang part last tu kira macam bribe untuk lagi bersemangat nak tunggu weekend XD

26 Nov 2015

The Hunger Games: Mockingjay Part II

Assalamualaikum.

My colleague, F and I decided to watch the latest Hunger Games tonight. Yes! TO.NIGHT. Hahahaha I can't believe it either that I have the energy to watch a movie after working like heck today but hey, I consider this as a sweet escapade and I know I deserve a good movie. I mean. We deserve a good movie.


Food for people on diet. Kononnya lah kan padahal mashpot (mashpotatooooo) segenggam haa hahahaa :P

22 Nov 2015

16 Nov 2015

Monday Dinner Date

Assalamualaikum.

Malam ni, aku, Sheri dan Mon (bukan nama sebenar) dinner sama-sama dekat Dome. Ahh..dah lama tak rasa closure dengan kawan-kawan. Lama sangat-sangat dah. Anyway, kitorang ni boleh kata sweethearts (heh? yeke??) since school sebab memang dah kena sejak sekolah rendah. Lepas tu pegi sekolah menengah pun sekali sebelum bawak haluan masing-masing lepas sekolah. Kolej, universiti, lepas tu kerja. Tengok memasing dah kerja, ada haluan sendiri, aku rasa bahagia. Aku rasa gembira tengok dorang gembira.

Actually, jumpa ni sebab nak ambik borang kursus kahwin sekali. Hahaha nooooo aku takde plan nak kahwin lagi pun, not this year, next year or the year next. Tapi apa salahnya kan since ada kursus yang open tahun ni, murah pulak tu. So Sheri ajak pegi sama-sama. We the singles (me and Mon) ok je nak follow, it would be fun right? Hehe.

It's weird tau. Kitorang memang boleh kata setahun sekali pun belum tentu jumpa. Tapi malam ni bila makan sekali, sembang sekali, rasa macam jumpa setiap hari pun tak cukup. They are annoyingly funny. Annoying sebab buat jaw aku sakit. Hahaha. Funny how a friendship can be. Memang dorang takde susah senang aku disebabkan masing-masing ada tanggungjawab sendiri, I understand, tapi still aku rasa lucky enough ada kawan macam dorang. 

And one thing I realise tonight, asalkan ikhlas, ape je pun yang datang kat kita akan buat kita bahagia :)




10 Nov 2015

Pulau Pangkor

Assalamualaikum.

Awal November hari tu, kitorang satu family ke Pulau Pangkor setelah sekian lama aku mendesak jom lah pi Pangkor jom lah pi Pangkor. Hahahaha. Kalau tak paksa family aku ni, sampai ke sudah tak ade waktu nak bercuti complete satu family. Ha itulah kecik kecik dulu takmau bawak kami jalan-jalan, sekarang kami yang paksa mama abah bawak kami jalan-jalan hahahaha :P

Hari Jumaat dan Sabtu, aku ambik cuti sebab whatever suka hati akulah nak cuti kan. Haha. Lepas Mecarah sampai Penang, kami gerak ke Ipoh untuk ambik si bongsu anjer anjer ni. Kitorang stay dekat MH Hotel untuk semalaman. Which was superb weh sebab bilik dia sangat besar dan clean plus toilet ada cermin besar I sukaaaa. Hahaha. Malam tu, dinner di Mat Periuk sebab dah lama sangat dah nak merasa kafe hipster Ipoh katenyer. Hah moh la walaupun lama gila tunggu sebab ramai orang. Nasib baik carbonara sedap cuma ada masalah sikit. Macam mana ni carbonara boleh jadi manis ni?!