Monday, 16 November 2015

Monday Dinner Date

Assalamualaikum.

Malam ni, aku, Sheri dan Mon (bukan nama sebenar) dinner sama-sama dekat Dome. Ahh..dah lama tak rasa closure dengan kawan-kawan. Lama sangat-sangat dah. Anyway, kitorang ni boleh kata sweethearts (heh? yeke??) since school sebab memang dah kena sejak sekolah rendah. Lepas tu pegi sekolah menengah pun sekali sebelum bawak haluan masing-masing lepas sekolah. Kolej, universiti, lepas tu kerja. Tengok memasing dah kerja, ada haluan sendiri, aku rasa bahagia. Aku rasa gembira tengok dorang gembira.

Actually, jumpa ni sebab nak ambik borang kursus kahwin sekali. Hahaha nooooo aku takde plan nak kahwin lagi pun, not this year, next year or the year next. Tapi apa salahnya kan since ada kursus yang open tahun ni, murah pulak tu. So Sheri ajak pegi sama-sama. We the singles (me and Mon) ok je nak follow, it would be fun right? Hehe.

It's weird tau. Kitorang memang boleh kata setahun sekali pun belum tentu jumpa. Tapi malam ni bila makan sekali, sembang sekali, rasa macam jumpa setiap hari pun tak cukup. They are annoyingly funny. Annoying sebab buat jaw aku sakit. Hahaha. Funny how a friendship can be. Memang dorang takde susah senang aku disebabkan masing-masing ada tanggungjawab sendiri, I understand, tapi still aku rasa lucky enough ada kawan macam dorang. 

And one thing I realise tonight, asalkan ikhlas, ape je pun yang datang kat kita akan buat kita bahagia :)




No comments:

Post a Comment