W16: Update

April 24, 2016

Assalamualaikum.

Post kepam. Hahahaha :P

There are so many things I'd like to mention here memandangkan ni jelah diari (setakat ni) aku. First mestilah pasal job kan. My working life is getting a bit better nowadays. Of course, kerja dah tepu so malas malas je sekarang haha. Kebosanan pun still ada. Eh tapi kerja jalan ok, tetap siap. Ada la beberapa part yang slack macam nak taknak call customer, and in the end I called in reluctant-but-have-to mode. Talking about ikhlas huh? Still long way to go. And of course, salary still doesn't allow me to keep more no matter how hard I try to save money. But I'm glad, this is the most relaxing job ever. Baguih la daripada berpanas terik, bersyukur sikit yong.

#STILLPRAYINGFORANEWBETTERJOBTHOUGH

W14: Plans Aborted

April 09, 2016

Assalamualaikum.

Minggu yang normal, hampir semua benda berjalan dengan baik kecuali hal kerja dan rumahtangga. Well yang nombor 2 tu dah gone case, I totally give up. Batal semua plan. Hahahah.

Anyway, bulan ni macam dah overspend sikit. Entah apa benda lah aku bayar kan. Check budget apps tapi rasa macam eh normal je, bulan bulan yang lepas pun bayar bil yang sama, keperluan yang sama. Bulan ni beli satu baju je pun takkan lah overspend kan? Selidik punya selidik, hmmkay overbudget tang makan. Kalau untuk makanan, nevermind lah tutup mata je. Aku paham sangat dah sebab aku ni big eater, I have to eat. Tak reti lah nak ikat perut bagai. Uhuu.