Persiapan Raya

June 26, 2016

Assalamualaikum.

Rasanya dah kurang dari 4 tahun takde buat persiapan raya. Persiapan raya di sini bermaksud beli baju raya banyak banyak macam masa kecik kecik dulu. Baju raya banyak di sini bermaksud selain dari baju kurung sebab sedia maklum yang kami adik beradik jenis tak pakai baju kurung sangat. Kalau raya, 1st day je pakai lawa lawa, tu pun sampai setengah hari. Lepas zohor tukar baju dah so nampak tak betapa tak berapa pentingnya baju kurung itu hahahah.

Tapi lately ni (dengan kata lain, sejak tua ni), aku lagi suka beli benda yang perlu untuk pakai instead of nak beli benda yang dah ada tapi nak yang baru. Contohnya baju. Tu kan namanya membazir. Aku rasa dah banyak dah dalam almari tu, takdelah membesar teruk sangat sampai nak kena ganti baru. Beli satu helai cukup aaaa. Dan beli masa promo half year ni, tu yang penting. Murahdotcom. Beheehehe. So hari ni, aku set dalam kepala otak ni, okay kita beli dua benda dan survey baju sejuk je. Titik. Ko melelong beli benda lain, ko siap. Takde KFC untuk 3 bulan.

HAAHAHAHHAA BUAT TEROK MAKCIK NI.

KPOP Craze: Monsta X

June 17, 2016

Assalamualaikum.

Aku rasa aku lah orang paling...emm..weird sebab umur 25 pun dok gila kat kpop hahahah. Suck jugak lah kan fakta tu tapi I suka and tak kisah sebab kpop tu salah satu kepuasan yang menggembirakan. So bila terjumpa new group untuk aku fangirl, aku fangirl betul betul dan go crazy memandangkan kpop is life. Hahahaha YOU ARE SO RUINED MARYAM *cryyy*

Dalam seminggu ni, aku dok fangirl kat Monsta X pulak halamak group ni second cool (lepas BTS, of course, not EXO). I mean they are all cute and handshome I can't take my eyes of them. Haha. Semua ni terjadi lepas dengar lagu baru yang keluar bulan Mei yang lepas, 'All In'. Gosh iPod aku dah play nak masuk 200 kali in 2 weeks time itu adalah satu pencapaian rekod iTunes yang membanggakan hahaha (tah ape ape kan I knoooow but I don't careeeeeee). Coz the song is so soo good. But anyhoo, I like them alot, I like their music yang hip hoppish dan bising yakmat tapi tak kisah pun boleh joget dalam kereta beehehhe. Been searching for shows, live performances, dan macam-macam lagi lah masa free kat ofis especially bila takda kerja. Obses obses pun, kerja jangan lupa hehe.

So yeah. I'm in love Monsta X *joget*