31 Jul 2016

JODOH

Assalamualaikum.

Nak cakap pasal jodoh malam malam begini. Sambil makan nugget oh makk naik 1kg la besok niiii TT Aku bukan ape, dok rasa satu maciam bila tengok kawan-kawan semua dah kahwin, tetiba fikir pasal diri sendiri pulak malam ni. Apekah nasib diriku ni nanti. Ada baik ka nanti? Atau buruk ka?

Aku...jarang la fikir pasal benda ni secara deep since relationship yang terakhir tu berakhir. Sangat sangat jarang, memang boleh dikira dengan jari. Honestly I tell you, I'm not interested or keen to have another one. I'm more interested in korean dramas, kpop, etc (apeni ajumma kpop ni??).Yang memang takde kaitan langsung dengan perasaan atau relationship. Tak tipulah yang memang pernah terfikir nak mula fresh dengan someone, berkawan, pastu kahwin. Pasts are pasts, future will still come to me so nak stuck sampai tak bergerak ke depan tu, sampai bila kan?

The thing is, things aren't simple.

24 Jul 2016

Raya 2016

Assalamualaikum.

2-weeks delay is so so lame I knowwww arayooo. Tapi sebab takde masa langsung lepas raya tu, kena delay jugak heee.



Bulan puasa itu hari, was a normal, quiet Ramadhan month for me. Macam normal days je sebenarnya tapi upgrade sikit sebab puasa, buat aktiviti bulan puasa. Bila dah tua ni, nothing else matters to me dah melainkan myself and my family, also my relationship with my close friends. So I enjoyed every seconds with these important people walau renyah camna pun aku kat dorang hahahah. Yasssss I is a renyah person bahahah :P I feel so so lucky to have these people. Sangat berbeza dengan aku, pemikiran tak sama langsung, tapi kita tengok kat hati. I know they are all kind people. Moga moga baik baik aje semua kawan-kawan aku yang comey comey ni, panjang umur, murah rezeki, bertemu jodoh yang baik. Three are already taken btw. Tsskk. Sebaks T.T

Baby Rania

Assalamualaikum.

Hello. I just came back from my friend's house. Mufidah baru selamat lahirkan baby girl semalam, so aku decide untuk jenguk mak dan anak hari ni lepas dorang discharge dari hospital. Sebelum pegi, singgah Sunshine sekejap untuk beli buah tangan untuk baby. I handpicked the dresses, comel gila I sukaaaa puaih hatiiii.

Sampai sampai je kat rumah Mufidah, terus aku meluru ke bilik jumpa baby Rania. Talk about gelojoh kat rumah orang huh? Hahahhaa. Alah mak ayah dia kenal aku dah ok jewww. Bukan apa, kalau pasal baby, omg aku excited sungguh. I like babies. I like them alot. They are so delicate, small, precious. Rasa nak cubit tapi sayang. Rasa nak picit tapi tak sanggup. Hahahhaa. Kitorang sembang sekejap (1 JAM KOOOO!), sempat lah tengok baby makan dan berak. Mulut aku memang gerak, tapi mata tu tumpu ke baby je. Hahaha. Tengok mata dia celik, tengok pipi bam dia, tengok tangan dia duk bergerak gerak je macam nak ajak main. Omg boleh tak jangan cute sangat baby?? Culik bawak balik kang?

19 Jul 2016

The Worst of The Worst

Assalamualaikum.

Dua malam yang lepas, betul betul malam yang paling buruk dalam sejarah hidup aku. Serious, paling buruk antara yang terburuk.


Aku takde alahan dengan makanan biasanya. Ape je yang ada, aku makan. Melainkan memang makanan tu aku tak suka macam ulam dan lain-lain. Tapi lain pulak halnya Ahad yang lepas. Mungkin sebab aku makan lewat sangat, lepas tu makan ramyun pedas tu pulak, malamnya aku jatuh sakit start dengan pening kepala, mula tak sedap badan dan sakit perut. Heran pun ada, sebab selama dok makan ramyun tu, takde pulak jatuh sakit.

13 Jul 2016

To The Fullest

Assalamualaikum.

Dulu masa sekolah menengah, aku ambik tuisyen English dengan Sir Chung, student bapak aku. Kebetulan jugak rumah dia dekat je dengan rumah aku, tak sampai 5 minit berjalan (tapi tetap bapak aku hantar dengan kereta takut anjing ligan/kena kidnap/etc hahah). Dia ada satu bilik kat belakang dapur, lengkap dengan meja kerusi, aircond, whiteboard. Kecik je kelas dia, tapi sangat selesa, you feel like home.

Dalam kelas tuisyen tu, aku sorang je budak melayu so selalu duduk sorang sorang tapi depannn sekali (or at least second row). I didn't mingle with the rest of the class sebab tak pandai langsung nak berkawan dengan budak budak yang sekolah satu bangsa. You can call me sombong but whatever tak kisah ahaha. Dorang pun suka duduk dengan orang yang dorang kenal, takkan duduk dengan orang asing, atau dari sekolah lain. No hal je nak belajar sorang sorang, or tak faham bahasa asing yang lain. Dorang kutuk ke apa, apedehal. Janji I did my own work and studied. And I have sir, tu paling penting. I think I was the brightest student he had in that class sebab yang lain just datang nak seronok seronok, even tak fokus dengan ape yang sir ajar. Tanya ape pun, asyik tak tahu hampeh kan. Or maybe because I like English so much walaupun takde expert pun haha. Entah, English language ni fascinating. Romantik pun romantik. Beautiful pun beautiful. Sebab tu aku paling fokus kelas English je. Physics, Chemistry, etc, memang hancur. Hahaha.