Sunday, 24 July 2016

Baby Rania

Assalamualaikum.

Hello. I just came back from my friend's house. Mufidah baru selamat lahirkan baby girl semalam, so aku decide untuk jenguk mak dan anak hari ni lepas dorang discharge dari hospital. Sebelum pegi, singgah Sunshine sekejap untuk beli buah tangan untuk baby. I handpicked the dresses, comel gila I sukaaaa puaih hatiiii.

Sampai sampai je kat rumah Mufidah, terus aku meluru ke bilik jumpa baby Rania. Talk about gelojoh kat rumah orang huh? Hahahhaa. Alah mak ayah dia kenal aku dah ok jewww. Bukan apa, kalau pasal baby, omg aku excited sungguh. I like babies. I like them alot. They are so delicate, small, precious. Rasa nak cubit tapi sayang. Rasa nak picit tapi tak sanggup. Hahahhaa. Kitorang sembang sekejap (1 JAM KOOOO!), sempat lah tengok baby makan dan berak. Mulut aku memang gerak, tapi mata tu tumpu ke baby je. Hahaha. Tengok mata dia celik, tengok pipi bam dia, tengok tangan dia duk bergerak gerak je macam nak ajak main. Omg boleh tak jangan cute sangat baby?? Culik bawak balik kang?

Hahahaha.

Anyway, I went home feeling full. Full of love lah kot hehe. Rasa bahagia dan senang hati ni tengok my nearest friend dah jadi ibu, ada precious little one sendiri. I mean she's still the same person, very much the same. Cuma dah jadi mak saje. Rasa macam baru sat hari tu je aku jadi bridesmaid dia, dah jadi mak dah pun start semalam. It's a very emotional time when I realize this fact, that she grows into a better person. And still growing.


*lari menangis dalam toilet*


Nanti CikYam datang lagi tengok Rania dan ibu ok? Kita pegi dating ke, jalan jalan ke, bila Rania dah strong sikit so that I can carry you too. Grow well ya baby :)



P/s: Gambar baby takde. Rasa tak gamak nak ruin the baby-CikYam moment so I just enjoyed every seconds of it tanpa bawak keluar kamera.


No comments:

Post a Comment