18 Aug 2016

Europe, Here I Come! - Part 1: The Preparation

Assalamualaikum.

Whenever I see a channel that shows breathtaking places in Europe...and Britain (since it got out of Europe recently, must put a notion that..IT GOT OUT OF EUROPE), I smile on the inside. Feels like you are at that places though you're right in front of the TV. At home. In Malaysia. Sesungguhnya amat kuatlah ko berangan kan Maryam sebab tu lah muka makin kedut hahahaha.

Aku dah start plan 2 minggu lebih sebelum berangkat. Which is a bit late sebenarnya sebab takde masa, plus..malas. Hahahaha maigad baloq! XD  Untuk aku lah, nak pegi mana mana kenalah plan ye dak. Jadi ke tak jadi ke belakang kira, asalkan ada plan, you can breathe extra happily. Boleh bayang tak ko pegi Spain ke, menonong, takde plan, takde itinerary? Ohoi. Mintak bala la kalau tak plan kang tak pasal kena basuh pinggan kat negara orang semata nak beli tiket balik. Pastu kena tido kat bawah jambatan. Pastu mandi kat public bath house (eew). Nak makan, makan biskut cicah air kosong.

Drastik kan contohku itew. Hahah. But it doesn't hurt to prepare for the worst.

6 Aug 2016

Suicide Squad

Jakun in the house yu owww