Wednesday, 3 August 2016

THE LAST SEAT






Assalamualaikum.

Aku bukan jenis suka benda yang impromptu dan unplanned from other people. Macam weh jom pi makan sat lagi malam (masa tahu tu dah pukul 5), or weh jom jumpa sekarang kita pi shopping. Whatever it is, must tell me at least half or one day before. Kalau tergocoh sangat nak pegi tang tang tu jugak, memang aku decline. Tengok pada kes jugak, dan siapa yang mengajak tu. Yang tak penting untuk aku, obviously I will not hesitate not to follow.

But ironically, I do things in impromptu way for myself. Hahaks :P

Anyhoo, semalam waktu sedang elok dok pakai telekung nak solat Asar, Jan called in. "Wei Yam jom pi tengok The Shallows". Otak aku dok berkira-kira dah masa tu. Ok sempat ke nak balik rumah nak mandi nak makan nak solat nak macam macam lagi. Sebab tu aku kata, tak boleh ngam dengan ajakan yang impromptu sebab benda benda macam ni lah. Memang kalau nak keluar lepas kerja, aku kena mandi or I will be the only kambing in the middle of the crowds. Gee. Sapa nak jadi lagu tu kan. Then otak aku kata, "Ah. Tak payah nak calculate sangat lah ko redah jew". So there I was at the mall, dengan tergopoh gapah nak kejar Maghrib dan movie. Hahahaha still terkejar kejar sampai turun berat 500g *ini serius, tak tipuu*

But still, I had shower yassss.

Before masuk, aku tanya Mon.

Aku: Mon, seat kita kat mana?

Mon: Aku pilih seat belakaaaaang sekali kat hujung pasai senang nak keluaq masuk.


Lepas dah masuk tu, terkejut sat tengok seat belakang. Full! Kitorang semua tertanya tanya, eh what's going on here? Depa amik seat ka?? No no no cannot do lidat! Ni salah! Tu aku la yang cakap..dalam hati bahaahh.

Tapi lepas check sekali lagi, dan dengan bantuan fiance Sheri, ghopenye seat row H kat depaaaaaaaan sekali. Whaaaaatttt. Kitorang memang dah tak tahan gelak dah masa tu. Confident je Mon kata dah book seat belakang sekali padahal it's the opposite! Confident je kitorang kata penonton lain ambik seat kitorang hahahahaha like..nasib baik tak halau dan cakap Encik you salah duduk seat ni. Kalau tak..mana nak buh muka ni weiii haha.

So there goes our 'Last Seat' story. Walaupun akhirnya duduk depan sekali (which is bad for your eyesight and neck), we girls still had fun throughout the movie and laughed off the earlier 'seat' situation. Not bad lah keluar tengok movie beramai-ramai. I guess I might need to change my perception that watching movies in a group ain't a pain in the butt.


P/s: The Shallows (totally not my fave genre), I give 3.5. Not bad lah. Tapi stressful lah apa pasai ikan jos tu asyik dok round tempat yang sama tak bagi chan langsung kawan tu nak keluar dari laut. Eh tapi serious lah, if I were her, I'd have died earlier, no survival chance at all. Hahaha.


No comments:

Post a Comment