Europe

Europe, Here I Come! - Part 2: Amsterdam

September 25, 2016

Assalamualaikum.

*warning: post panjanggggg yang dah kepam entah berapa mingguuuu*

Errr. Correction. Ok basically we did not go to the whole Europe region coz that will cost alot of money and we are not keturunan diraja or have any business abroad/locally that will make our bank accounts showing whoa-that-is-shit-lot-of-money figures. So...kitorang pegi Amsterdam dan Britain saje, tu pun macam boleh consider tumpang sekaki mak aku buat kerja hahaha. In any way, we had fun as a family amid the chaos and problems that arise when you travel with your family. I tell you. It. Was. Very. Chaotic.

Anyway, our first stop for the holiday was Amsterdam. The beautiful, scenic, majestically-created-by-God Amsterdam..need I say more? Amsterdam is my first mat salleh country to visit so I know I'll be curious of what it looks like to live among these Mat Salleh people. Fascinating, but I like Malaysia more hahaha. I'll tell you why in a bit later.

Atau mungkin dalam post yang lain hahah :P





Lepaks

September 21, 2016


The girls having their pictcha moment.


Raya Haji 2016

September 12, 2016

Assalamualaikum.

Tatkala ramai berpusu balik kampong, kami sekeluarga terkandas kat pulau tercinta ni sambut raya berlima je. Terkandas in a good way. Rasanya dah dua tahun berturut-turut tak balik kampong untuk raya haji. Zaman raya memang betul betul dah berubah. I guess bila anak-anak semua dah makin tua besar, parents aku cuma nak luangkan masa dengan anak-anak dan berkumpul sekali tak kira kat mana pun. So here we are, tadak balik kampong, tadak gerak pi mana luar pulau ni tapi duduk kat Gurney hahahha. Punggaaaaaa~

But hey, as long as our family is together, anywhere is just fine for me :)


Selamat Hari Raya to all!



Over Food

September 10, 2016

Assalamualaikum.

Ummmmmmmmm. Aku pun tak sangka diriku begini. Hahahaha. Tapi semalam, pertama kali dalam sejarah hidup 'cry over food'. Macam...tak patut tapi yeah, memang menangis sebab makanan. Haku dok tulis ni pun rasa kelakar tapi harus dicatat untuk tatapan somi. Bahaaa bayang somi pun tak nampakkk acano? Anyway semalam rasa letih gila, banyak kerja aku setelkan dalam short time span. Hari Jumaat memang camtu, rushing satu macam. So memandangkan aku tau ada pasar malam, aku dah target 100% ok hari ni nak beli ayam goreng untuk self reward. Whaaaaat? Ayam is good whaaaat. Not bad lah kan? Dari dok mintak benda benda aneh macam rantai, cincin seketoi, melampau pulek. Plus aku pun tak koser nak melayan kehendak diriku yang sebegitu rupa tebiat je lebih. Hahahhaa.

Ok takpelah, target beli ayam sedap tu kat pasar malam lepas balik keja. Dalam hati ni dah kosong, tinggal ayam je. Hahahha. Omg rakus gila sampai hati pun dikosongkan demi ayam -.-' Tapi yelah aku kalau dah target nak makan something, itu je aku nak tak kira jauh camna kena berjalan atau bayaran dia janji perut gembira dan hati pun senang. Dah siap keja, pecut menuju ke pasar malam favourite yang aku takkan pernah malas untuk pegi. Tapi nasib aku pun tak berapa baik, balik rumah dengan plastik yang takde ayam goreng. Sedih. Hiba gila rasa hati tu. Kita nak makan ayam goreng, tengok tengok ayam goreng takde. Masa set up pinggan semua, aku tercebik cebik sorang sorang kat dapur. Aih? Ni air mata ni? Ape pesen pulak ni?

Then barulah aku tahu. Sebab aku ni nakkkkkk sangat makan, dah plan nak beli, dah berangan nak makan, tiba-tiba pulak takde, maka secara automatik aku rasa frustrated, rasa marah, rasa sedih. Sama macam bila aku nak someone, dah bagi yang terbaik, tapi tak jadi macam ape yang aku nak, aku jugak rasa benda yang sama.

Aih. Pelik pelik dah tua tua ni.


Train To Busan

September 04, 2016

Assalamualaikum.

Today we decided to watch a movie to kill our time. This is my first time watching a foreign movie too so..yes, kena masuk blog. Hahahaha.

Train to Busan, for me is so refreshing. It is a zombie movie, and I've watched alot of zombie movies. But so far this one is unique: zombies crazily run after you for the whole journey to Busan. In a train. Ko dengar tu pun ko dah rasa stress kan. Memang stress wei aku tak boleh bayang ko stuck dalam train tu, bergadai nyawa untuk hidup pastu kena selamatkan orang lagi. Stress bertambah bila sipi sipi je lagi zombi nak kekah ko. Laaaagi stress bila tengok orang ko sayang kena gigit. Aigo aigo. Sampai menangis nangis tengok movie ni. Then scary sikit sebab zombie tu semua gory gory belaka. Saspen pun hado sampai terjerit-jerit aku hahahha. Uncle sebelah diammm je sampai segan aku nak jerit pun. Last last jerit jugak haha I don't care, I is scared hokeiii.

All in all, I like it. I like alot. Aku bagi 5 bintang. And I won't mind watching it again seriously!