Short Meetup with Alyaa

October 28, 2016

Assalamualaikum.

Because this is such a rare and memorable moment for me, kena jot down. Hahaha. Hari ni aku dengan Mecarah keluar dinner dekat Kayu dengan Alyaa dan Azwa. Depa ni adik-beradik, macam aku dengan Mecarah. Aku sebaya dengan Alyaa, Mecarah sebaya dengan Azwa. Satu sekolah pulak tu hehe. Aku dengan Alyaa dulu kawan baik sekejap, masa form berapa entah. Sekali dengan Mufy, kitorang jadi 1 geng. It was such an odd gang hahaha. Mufy carefree sikit, Alyaa ikut protocol, I'm in the middle. Gahahah. Unique righttt.

Sebab dah lama tak contact Alyaa, rasa ada dalam setahun jugak, so aku tiba tiba terikut naluri hati ni untuk helo helo dia satu hari tu. Ajak keluar makan walaupun aku taktau bila dia balik Penang. Ah, asal dah niat ajak, aku bedal je hahah. Then dia cakap hujung Oktober dia balik, which is tonight. Aku pun ape lagi, tak lepas peluang lah. I miss my friend, so sanggup mai makan kat Kayu yang tak berapa senang nak parking tu.

My dear friend ni, camna nak kata eh. Hahaha. She is different in phone. Tak berapa aktif. Gituh. Tapi bila cakap depan depan, sampai dia habis makan last sebab sembang tak berenti. Hahaha. Awwh. No changes on you, my friend. Aku fikir dia ni mesti type yang kena jumpa depan depan untuk communicate, same just like me. From our lengthy conversations, aku rasa gembira yang dia okay kat KL tu, survive walaupun dia struggle. This is her 2nd year, hopefully she can manage to survive longer there, habiskan kontrak dengan syarikat O&G tu. But in the meantime, gain valuable knowledge. Seronok tau kerja teruk tapi dapat knowledge, rasa worth it. Satu lagi, aku rasa dia makin matang. Tapi memang dia paling matang pun dalam group kitorang dulu ahah. She understands, or try to understand about life better. Bila umur dah banyak ni, that's how you will view life. As something yang precious.

Though our 2 hours meeting was just a short one and how I wish we could make it longer, I feel happy and contented already. Of course I don't know everything about her life, but this is sufficient to make my heart full tonight. That she is still the same Alyaa. May only success be with you :)


P/s: Dapat pengajaran hari ni. Bila keluar rumah bawak extra memory card untuk kamera. Uwuwuwu TT

B for Brownies

October 27, 2016

Assalamualaikum.

Ughhhh. Masa taip ni pun dah meleleh ayaq lioq. Sedap uhhh brownies ni I kenotttt TT  Hari ni, aku order brownies (RM35/box) dengan Kak Kinah. I don't really know her, really. But since she is the sister of a friend, terkawan jugak hahah. Gitu gitu jelah idok close friend pun. Since friend with her at FB and IG, aku rasa ada beratuih kali jugak tengok dia post kek/brownies/cookies yang Makyam, mak dia buat. Eh eh?? Nama sama pulak? Hahaha. Btw I know she has a pair of golden hands, hence the brownies here in MY hand. Her durian crepe, is the best of the best I've ever tasted. And also the first, not to forget.

Binging

October 20, 2016

I don't even know such word exists. Hahah!


Assalamualaikum.

Aku ni bukan jenis bernasi kandar. Tak suka sangat walaupun nama je orang Penang. Penang celup kata orang hahaha. Benda lain aku boleh makan, tempoyak, belacan, etc. Laksa dan nasi kandar, oh dan ikan keli, mintak maaf la tiga ni tak boleh nak pi. Pot nak lepak, boleh je kat kedai mamak tapi I is tak suka nasi kandar, I makan benda lain macam maggi goreng. Tak pun roti bom (uuuu shedapnyaaa). Kalau mak aku tahu laa hahahha mampoih aku tau. Dia tak berapa suka idea makan maggi ni.

Teringat ada orang kata aku ni muka chicken chop. Muka chicken chop?? Doh..muka macam daging ke aku ni? Hahahaha. Lawak jugak kadang tu. Depa ingat aku memilih bab makan ni. Memang la memilih, nak tempat yang bersih. Tu je. Takde aircond, kedai tepi jalan, takde masalah langsung.

Bebe

October 18, 2016



Assalamualaikum.

After 6 years of being loyal to my bebe, the sweet sweet red-ish bebe, it's time to say goodbye. Thank you for being with me, through thick and thin you accompanied my eyes. When I cried, when I was happy, when I received good and bad news, when I succeeded in doing extraordinary things. 6 is an amazing number. Memang jarang la aku nak stay loyal kat something. Mesti akan ada tukar gantinya. Tapi camna pun, dah masa untuk tukar baru. I wanna try something new now, and this is the start.

Gomawo, Bebe. 사랑해!



안녕, 안경 :)

Still Have It

October 15, 2016

Assalamualaikum.

All this while, I thought...I'm just not interesting/attractive. At all. Hahahah. Aktiviti aku serius tak banyak, macam kat bawah ni:

1. Pegi keja
2. Lepak dengan colleagues setiap hari waktu lunch
3. Balik keja
4. Tido
5. Lepak dengan gegirls sekalian sebulan ada dalam 2 kali
6. Drama korea hari hari
7. Cinema sebulan sekali. Jewww T.T

Go Higher

October 11, 2016

Assalamualaikum.

I don't really like any footwear that has heels or has heel height of more than 3cm. Memang jarang nak tengok aku pakai waktu muda dulu (ape sekarang ko tua ke yong?). Sakit kaki, sakit tulang, sakit pinggang, sakit segalanya. Seriously, masalah la pompuan ni hahaha.

But. But but but. Lately ni, rasa teruja tengok heels atau footwear yang tinggi tinggi ni. Sangat kawaii, gwiyowo. Rasa ah..my legs look slimmer wearing heels. Ah..impian setiap wanita. Hahahhaa :P Oh plus I look nicer too. Duh sapa takmau look nicer kan? I have 2, but they are all light-coloured heels, tinggi pun takdelah tinggi sangat. Cukup nak bagi nampak heels jewww.

So today, lepas lunch, aku ajak colleague jalan-jalan dekat mall. Niat membeli memang zero, sekadar nak cuci mata sebab letih tengok komputer macam nak juling pun ada. The first department yang kitorang nampak, adalah kasut wanita. NOOHOOOOOOOOO?! Bala apakah ini?? Ok. Takpe aku diamkan aje nohoo aku tu, lepas tu ikut je belakang colleague aku yang busy survey kasut. Lama lama tu, aku makin jauh dari colleague..makin menyimpang ke jalan yang salah. Jalan kehancuran. Jalan kebinasaan. Binasa budget bulan ni. Binasa!

Pasaipa tau?

Pasai tadi berlaku insiden "eh cantiknya kasut ni?", "oh miss boleh ambikkan saiz saya ni?". Dari situ. Dari situ. Haaa haku jeling tajam colleague aku. Terkekek kekek colleague tengok aku jeling dia camtu sekali. Tskk. Dia yang dok pi survey dulu, last last aku beli sorang. SORANG! Hampeh -.-' Tapi aku sabor je lepas tengok kasut ni. Idaman kalbu. Cantik. Kemas. Kulit. Dan ada sale. Seb bekkk.

Sudah, ko nak beli kasut, 5 tahun lagi baru angkat ban.


Sementara tu...terimalahhhh :P *psssss abaikan habuk habuk kat lantai tu colleague lagi sorang malas nak sapu puhahahah*



Ma heels got higher ><