Friday, 28 October 2016

Short Meetup with Alyaa

Assalamualaikum.

Because this is such a rare and memorable moment for me, kena jot down. Hahaha. Hari ni aku dengan Mecarah keluar dinner dekat Kayu dengan Alyaa dan Azwa. Depa ni adik-beradik, macam aku dengan Mecarah. Aku sebaya dengan Alyaa, Mecarah sebaya dengan Azwa. Satu sekolah pulak tu hehe. Aku dengan Alyaa dulu kawan baik sekejap, masa form berapa entah. Sekali dengan Mufy, kitorang jadi 1 geng. It was such an odd gang hahaha. Mufy carefree sikit, Alyaa ikut protocol, I'm in the middle. Gahahah. Unique righttt.

Sebab dah lama tak contact Alyaa, rasa ada dalam setahun jugak, so aku tiba tiba terikut naluri hati ni untuk helo helo dia satu hari tu. Ajak keluar makan walaupun aku taktau bila dia balik Penang. Ah, asal dah niat ajak, aku bedal je hahah. Then dia cakap hujung Oktober dia balik, which is tonight. Aku pun ape lagi, tak lepas peluang lah. I miss my friend, so sanggup mai makan kat Kayu yang tak berapa senang nak parking tu.

My dear friend ni, camna nak kata eh. Hahaha. She is different in phone. Tak berapa aktif. Gituh. Tapi bila cakap depan depan, sampai dia habis makan last sebab sembang tak berenti. Hahaha. Awwh. No changes on you, my friend. Aku fikir dia ni mesti type yang kena jumpa depan depan untuk communicate, same just like me. From our lengthy conversations, aku rasa gembira yang dia okay kat KL tu, survive walaupun dia struggle. This is her 2nd year, hopefully she can manage to survive longer there, habiskan kontrak dengan syarikat O&G tu. But in the meantime, gain valuable knowledge. Seronok tau kerja teruk tapi dapat knowledge, rasa worth it. Satu lagi, aku rasa dia makin matang. Tapi memang dia paling matang pun dalam group kitorang dulu ahah. She understands, or try to understand about life better. Bila umur dah banyak ni, that's how you will view life. As something yang precious.

Though our 2 hours meeting was just a short one and how I wish we could make it longer, I feel happy and contented already. Of course I don't know everything about her life, but this is sufficient to make my heart full tonight. That she is still the same Alyaa. May only success be with you :)


P/s: Dapat pengajaran hari ni. Bila keluar rumah bawak extra memory card untuk kamera. Uwuwuwu TT

No comments:

Post a Comment