27 Nov 2016

First Roadtrip with Colleague

Olohhh halus halus pengantinnya. Pengapit kiri kanan tu lagi besor lollllzzz

22 Nov 2016

My Husband, My Bestfriend

Assalamualaikum.

My lifelong goal is to marry (and stay married to) my own one and only bestfriend. The bestest of the best, even can beat my best girlfriends (obviously haha). Dengar macam tak susah kan. Tapi susah jugak coz not everyone I can let in and be my one and only bestfriend. Memilih gila bahaa. Hey mesti la. You gotta choose who you want to spend the rest of your life with. It's an utmost commitment.

Untuk aku, kalau kawen dengan bestfriend, life is gonna be bittersweet. Ko paham dia dah sebelum kawen dengan dia. Ko tahu dia suka kentut merata, makan dengan rakus, rambut tak sikat, etc. Macam..

15 Nov 2016

Kerabat

Assalamualaikum.

Hari ni adik aku, Seming (nama real nama lain la ahaha) ikut mak aku pegi Kedah atas urusan kerja. Dia pun sekarang menganggur kejap, so ape lagi seronoklah dia. Semalam kemahen laa cakap kat aku yeayy nak pegi Kedahhh pastu senyum kambing memang tak boleh belah. Rasa nak penampaq (anjerr) ja huh menyampah aku tau hahaha.

Then aku pegi kerja macam biasa hari ni, tetiba Seming whatsapp. Adik beradik aku ni (dengan aku sekali) jenis agak rare la nak whatsapp hahaha kitorang kurang berkasih sayang melalui method begini. So bila masuk mesej tadi, aku gelak ngekek sensorang hahahahha. Tak tau lah aku nak kesian ke, nak gelak ke, acano. Tapi memang lawak lah sebab..padan ngan muka hahaha :P

Below is what happened to her, roughly. Made my day 😂

That Excitement Tho

Assalamualaikum.

I started to get heavy breathing since few days ago. My mind is full of excitement over almost everything. Always eager to hear 'how was your day'. The jolly me came back to life, I feel alive again after so long. I feel..needed and needy. Hahaha. OMG what in the world is wrong with mee :/

Liking someone is something that I have forgotten, since it has been long since I like a guy as much and sincere as I can. I barely know this little person with big ambitions, but it feels like I've known him forever. Macam melampau kan. But that's what I feel at the moment.

Looking forward for the adventure and misadventure that this excitement will bring me to :)


12 Nov 2016

Rude Customers Are Rude

Assalamualaikum.

Been in service industry for more than 2 years. Setahun jagung je tu sebenarnya. Tapi agak lama dah untuk aku faham sikit jenis manusia kat Malaysia ni. Ada yang baik, ada yang tak baik. Yang baik tu ok lah, senang hati je aku nak explain semua benda dan bantu ape yang perlu. Pastu mood pun baik seharian sebab kita dapat tolong orang yang appreciate kita.

Yang rude ni haa aku macam...macam tu la. Hahaha.

10 Nov 2016

5 Nov 2016

3 Nov 2016

A Date with CikTan

Assalamualaikum.

Girls night out is always the best moment for girls. Night is better than daylight walaupun renyah jugak hadap jem hahahha. OMG boleh takkkk jalan kat town tu asyik jammmm je doploh empat jam eh letih aku tau. Bila ni jalan tak jam ni. Eh eh marah pulak bahaaaa. Tapi betul la, tak berapa convenient kalau nak pegi town. Bila bila pun gahah :P

Anyway, sebenarnya kitorang nak pi tengok premiere satu European movie ni semalam. It's an event la kiranya. Tapi sebab dah hadap jam lama sangat, lepas tu nak makan lagi, nak solat, so we got very late by the time of the premiere. An hour late hahah. Girls be girls, always and always late for everything XD Memandangkan dah terlepas, kitorang abaikan idea nak pegi premiere tu so kitorang teruskan makan dengan pelan pelan. Paaaaling pelan, baq hang. Pastu buang masa joking around like pabos (gahahahah!), selfies, taking video and so on. Tell you, it was such a fun and therapeutic session.