Sunday, 10 December 2017

W49

December 10, 2017 0 Comments
Assalamualaikum.

Dah nak hujung hujung tahun ni, terasa nak buat weekly life update lah pulak. Emm walaupun hidupku ini tak menarik hahahha peduli pulak aku. Mohon anak beranak cucu cicit baca passion mak, nenek dorang ni walaupun takde benda nak dipassion-kan (langsung) gahahahahahah 😂


Monday be like..tada sinyummm. I was so moody and just wanted to curl up in bed

Saturday, 2 December 2017

W48

December 02, 2017 0 Comments
Assalamualaikum.

Hey heyyyyy bertemu lagi di Week 48! Week yang agak menyakitkan kepala dan badan dan kaki dan segala anggota badan ni. Masuk kerja minggu ni, tetiba rasa cam eh banyaknya kerja nak setel. I mean, domain registration lagi, phone inquiries lagi, hosting, benda benda admin yang remeh temeh tapi tak remeh pun, eh memacam lagi lah. Tambah pulak hujan lebat gila sepanjang hari. Nak balik petangnya tu memang aku lenjun hahha payung cam harammmmmmm dok bengkok bengkok pulak ditiup angin. So Isnin yang lepas, ada tanda nak demam sebab sakit badan. Lepas balik rumah, makan, terus aku tido. Aku jenis kena tido untuk fight off the fever. Ada 10 jam jugak aku tido malam tu hahahha emmm bila lagi nak dapat kannnn.


Sunday, 26 November 2017

Saturday, 18 November 2017

W46

November 18, 2017 0 Comments
Assalamualaikum.

Yayaya, I still haven't moved on from last week event no doubtttt (you guys know meeee I am the biggest sentimental loser). The second best event of the year, I tell you. Sangat seronok, sangat membahagiakan tengok member kawen, dapat pulak peluk yomm baby masham manja bushuk, I NEED NOTHING ELSE dah till end of year. Next year pulak buat benda baru hee. Tapi semua ni la sumber happiness aku untuk minggu ni, untuk tampung ketidakgembiraan yang datang tu. Almost the whole week aku rasa down je, buat kerja pun so-so takde perasaan. Takpelah, takkan lama semua ni, aku yakin.

Tidak ye, aku takde masalah kemurungan yee. Haaaa.


Anyway, nothing much going on this week but I still wanna update to give life some meaning. Hahaha ontot ah give life sangat dengan blogging kan eh tapi betui jugak. My blog = My life. I think I'm going to blog out based on pics that I have on weekly basis. Hmmmm. Better.



Instastory on Monday


Balik lambat grrrrrrrr


Happier on Thursday


I always had this dulu dulu. Ambik 5, 6 keping biskut hi fibre Jacobs dipecahkan kepada 4, pastu rendam dalam milo. Walauuuweiii habaq luu, kenyang kut sampai tengahari. Dulu pernah diet camni, it works tapi gula tu naik la hahaha so tobat taknak taksub sangat dah. Once in a while boleh la


Pegi QB untuk rehatkan otak ni penat lah fikir bendaaa je. So aku kata ok, it's okay to leave the office for 2 hours YOU DESERVE IT. Hahaha punya saiko. Then sampai QB kena queue tunggu parking underground yang penuh cam apa dah. Park je, terus aku pegi Manhattan Fishmarket sebab teringin sangat dah. Pastu order creamy pasta & salmon belly. Fuh. Lemak takyah kata, sampai mual aku. Alih alih tak habis pun so minta waiter tapaukan. Balik rumah sambung makan lagi hee yumsss.


Lalu kedai Coach, yang aku minat sangat. Aku tak deny memang suka benda branded tapi aku still reti ukur di baju sendiri. Now seems like not the time untuk guna branded bags and whatnot, tapi bila tengok barang barang dia, rasa semangat sikit nak kerja. Rasa macam ok aku kena kerja kuat untuk merasa semua yang aku suka. Camtu lah perasaan dia. Feeling good about working again. Boleh laaa kasi semangat secara temporary khen


Singgah Sephora kejap untuk belanja diri sendiri satu lipstick. I said to myself, dude, get ONE only hahahha. Eh boleh takkkk. Aku pun round semua rak, takde satu pun yang sama macam lipstick Clarins yang mak aku bagi. The colour is pink, in a bit of blue hue. Bukan lah pink tengik ye kawan kawan haha iols tak pakai warna sebegitu. Tetiba tu nampak UD punya lipsticks, these babies are just so gorgeous. Ada beberapa pink yang aku berkenan gila, dah la moist pulak tu. Dalam hati menjeritttt


This is THE ONE. Cantik ennn!


Kita test tengokkkk. Fourth from top is my current lipstick. Yang lain semua UD dan Makeup Forever. Semua moist I loikeeee


This is the first one from the swatch I did on my hand. Ko tengok. Tak sama langsung hahahha this is so red! Noooo I want pink! Maka terbanglah RM100 aku hahah apekehey buat pembelian sia-sia ni tskkk. Tapi takpelah, I like this one too it's a natural red. Just perfect


There I am wearing my RM100-tak-beli-dah-pasni Makeup Forever lipstick. Told ya, a perfect one and suit my skin.
Maybe Imma get that THE ONE next month behehehe


I was so tired so habis kerja, turun, masuk kereta tanpa pasang enjin, tido setengah jam. It's scary coz people might do something to me, tapi aku berserah je dah sebab mengantuk tak tahannnn. Sekali tengok dari seat, eh cantik pulak view office ni kan


Today, feeling a whole lot better and prettier *flip tudung




Wednesday, 15 November 2017

My Last Name

November 15, 2017 0 Comments


Assalamualaikum.

I talked to someone recently about growth. It was a serious talk about growth in terms of career advancement and skills. Banyak yang dibincangkan kat area tu lalu buat aku terfikir what have I actually gained for the past 3 years while working at this company which I used to love for first year, and do not for the rest of the years. Hahahhaa.


Monday, 6 November 2017

Goodbye

November 06, 2017 0 Comments


Assalamualaikum.

Harini cam lemau sikit hahaha ni semua gara gara traffic jam kat seluruh penang ni. Dengan aku sekali jem tau takk. Paham jugak lah hari pertama kerja sejak banjir teruk kat pulau ni Sabtu lepas. This time was definitely the worst, as far as I could remember. Tak pernah pernah lagi lah rumah aku naik air even sikit pun, walaupun kali ni naik sampai ke gate. Aku nak melangkah melepasi gate tu memang basah lenjun kaki sebab naik sampai atas buku lali. Nasib laa rumah kat kawasan tinggi. Kalau rendah sikit lagi, memang terendam rumah aku.


Thursday, 26 October 2017

Interview (The Worst Ever)

October 26, 2017 0 Comments
Assalamualaikum.

Something new happened today. Thought I should write down here. This afternoon I went for an interview at Dell, 2 days after applying for the job via Jobstreet. Yes, Dell yang ada produk komputer tuu. I was shocked okay, cepat gila proses. Rupanya kebetulan time aku apply tu, dorang ada buat walk-in interview dalam minggu yang sama. I consider myself lucky there, Alhamdulillah.

Friday, 20 October 2017

A Night At Kampachi

October 20, 2017 0 Comments




Assalamualaikum.

Sabtu 14 yang lepas, family aku lengkap. Semua balik rumah so parents aku happy gilsss. Disebabkan kat rumah ada 2 Octo babies (mak & adik aku), bapak aku decide untuk belanja makan sempena birthday. Kali ni ada kelainan sikit, dia nak bawak kitorang pi makan kat restoran sushi dekat Hotel Equatorial. Wowwwweee excited noks!


Tuesday, 17 October 2017

Kinda Bad Morning

October 17, 2017 0 Comments
Assalamualaikum.

I felt so angry, so upset this morning. Salah sorang adik aku bawak kereta aku, aku dekat sebelah seat passenger. So kitorang nak keluar dari parking, tetiba aku dengar bunyi screech from my side. Means on the left side of my car, something had happened. My heart dropped to the floor guys. Dalam hati aku terfikir I know this gonna happen the minute I see that uncle across the street looking at us, like he knows this will happen to us too.

It's official. Today was the day my car had its second accident. But the first self-inflicted one.

Saturday, 14 October 2017

W41: Before Getting Married

October 14, 2017 0 Comments



Assalamualaikum.

My back is killing me. PMS is killing me. But nothing is gonna stop me from getting excited for today. Been waiting for today since 2 months ago tau takkk betapa excited sis iniii.  Pagi ni pegi keja dengan penuh semangat kesukanan. Mekap pun extra sikit dari normal kekeke.

Hari ape ye?


Wednesday, 11 October 2017

Feeling Sorry

October 11, 2017 0 Comments
Assalamualaikum.

I feel sorry to myself for not being good in one aspect of life: interacting. You know, at times I can be outgoing. Chit chatting non-stop, interacting with people like there's no tomorrow (meaning here sembang seshs are going good, since there's no tomorrow. Bahaa). This happens only bila aku selesa dengan orang tu. Biasanya my girls from primary school  and colleagues lah.

Ok yang atas ni takpelah, takde masalah.

Tuesday, 10 October 2017

Petanda

October 10, 2017 0 Comments



Assalamualaikum.

So pagi ni bangun awal untuk masak. Semalam colleague aku, F ajak bawak bekal hari ni, entah napa hahhaa tetiba sangat tu. Aku pun okey je, memandangkan dah lama gila tak masak ennn. Dengan keyakinan yang jitu dan keazaman yang tinggi, aku selongkar laci groceries untuk cari bahan nak masak. Emmm. Macam tak cukup bahan, tapi takpe kita teruskan niat nak bawak bekal tu. Demi kesihatan.


Monday, 18 September 2017

Starting Again

September 18, 2017 0 Comments
Assalamualaikum.

One night, W said that he wanted to start reading again. I bet the last book he read was during his uni years, hehehe. Upon hearing his wish, I became excited. I was like, heck yeah! Imma read too! I was soooooo excited coz he wants to do something different in his life: reading. Kalau tak tengok TV, kerja, makan, tido, main game. So kudos to him for having the niat to read. Niat tu penting uolsss.

Also, the best girlfriend in the world gives support for everything (the good ones, not the bad ones), they say.

Psss...yang, lanje 3 cornetto balik nanti okey :P


So the next day (or night, I can say), I went to Borders Queensbay and bought us 1 brand new book for each of us. Tohdiaaa semangat cam apaaaa. Ni kalau tak baca, aku taktau la nak ketuk kepala siapa kan. Aku ke, dia kee 😂😂😂



Mine. At page 4, not bad. His is more complicated than this one, I think. Habislaaaaa 😂

Monday, 4 September 2017

W36: Langkawi

September 04, 2017 0 Comments
Ya all must be thinking, Langkawi againnn??..but I don't mind! Hiksss I love Langkawi. I love all islands!



Assalamualaikum nyuhuuu!

Bertemu lagi ittew untuk W34. Macam biasa, hidup diteruskan lepas colleague (tetiba ada sorang lagi join) resign, walaupun rasa taknak kerja taknak buat ape ape pun nak mereput dalam bilik tengok Naruto je. Ah...kalaulah boleh, kalaulah takde bil tertunggak yang kena dibayar tiap bulan, kalaulah tak payah jadi orang dewasa! TAKNAK JADI DEWASA BOLEH TAKKKKK. NAK PEGI SEKOLAH BALIK BOLEH TAKKKK.

BOO TABULEYYYY BOOO.

Sunday, 20 August 2017

Surprised

August 20, 2017 0 Comments
Assalamualaikum.

Hari ni dapat tahu satu berita gembira. My bestfriend is getting married in another 2 months! Memang terkejut sebab tak jangka langsung dia kawen dulu seeing her relationship is quite bergelora dulu dari cara bercerita  hahah tapi this is great news so memang happy untuk dia sebab I know she really wants to marry this guy.

(But that does not mean I will not do my bestie job: peratiiiii je dari jauh)

Walaupun gembira, ade jugak ralat sebab aku tahu dari orang lain, geng kitorang jugak. Supposed I know first from tuan punya badan, no? Haa camtula aku fikir. Tapi takpelah life memasing kan, nak bagitahu, bagitahu. Taknak bagitahu, who am I to force ye dak. So dari sini aku fikir, I am so far away from being a bestie prospect. Sad kan rasa cam tertampar, so malam ni banyak benda lah yang aku nak reflect. Ah I hate reflecting time..

Anyhoo! Kitorang dah start plan untuk ke kenduri dia so ekshaiteddd. Will blog about it 2 months laderrrr. Ciao for now!

Saturday, 19 August 2017

August 19, 2017 0 Comments


As much as I love Nam Joo Hyuk (I very very lobeee), I love this oppa even more.

Saranghae *fingerheart*



Atotooo mata mana mataaa 😻



Psss...rindu lebih sikit hari ni. Tu mengada buat post tu. Buehehehe :P


Sunday, 13 August 2017

W32: Moving Forward

August 13, 2017 0 Comments
Assalamualaikum.

Minggu ni on dan off demam. Memang minggu yang tak berapa baik. Demam selesema sejak Isnin siang pastu dok melarat sampai lani. Aku pun taktau nak buat camna lagi dengan kahak ni sampai terganggu emosi iols tskkk.

Btw minggu lepas aku dapat filter baru untuk VSCO. Intern aku la cakap yang kat twitter ada orang jual servis camni. Unbelievable kan? Aku takleh bayang ada eh jugak bisnes jual filter VSCO. So aku try, sebab memang curious sesangat. Disebabkan aku takde contact orang tu, aku mintak intern aku berurusan dengan dia hahha senang hidup aku haaa. Bayar je RM20.00, dalam sehari boleh dapat dah semua filters VSCO. 50 filters okeiii. Kira murah sebab kalau beli direct dengan VSCO, mahal gila. Dah dapat tu, aku try la semua filters yang ada, akhirnya satu je yang aku suka ahahha. Useless gilaaaaaaa.

Eh tapi bawah ni semua pakai VSCO. Golap gila 😂


Sunday, 6 August 2017

W31: Busy

August 06, 2017 0 Comments
Assalamualaikum yuhuu!

Okei bertemu kembali dalam weekly update kittttaaaa. Seminggu ni agak sibuk kejar masa untuk siapkan keja, sebab intern aku yang terakhir ni dah nak chow Ogos 12 ni. So aku nak gunapakai tenaga dia untuk buat semua benda selagi boleh tu. Setel benda ahead of time lah kiranya nanti takdelah aku terkocoh kalut nak setel benda sensorang kan. You know lah hok lagi sekor tu tak gemar sumbang tenaga aku pun malas dah nak bertekak. Aku kerah semua benda biar intern yang buat. Pastu aku goyang kaki tengok drama korea. Bueheheh :P Seronok weiii. Kateeee supervisorrrrr this is what supervisor does in reality.

Wednesday, 2 August 2017

Envious

August 02, 2017 0 Comments
Assalamualaikum.

Aku memang tak suka kalau terdetik rasa 'envy' kat seseorang. Tapi lama dah lah aku tak rasa perasaan ni sebab life setakat ni takde benda nak compare dengan orang lain. Sama saja. Cari makan, balik rumah, tido, cari makan sekali lagi. Taklah perfect tapi taklah imperfect jugak sampai nak compare dengan orang. I love what I have now.

Cuma. Bila bab kerja, fail sikit lah. Hahaha. Much to my annoyance, senang sangat aku envy orang yang ada better job than I do. Tak kisah lah bidang ape pun. Because my current job shucks 100%. Hahahaha. You all pun tahu kan how much I hate my job no matter berapa kali cuba nak ikhlaskan hati, bersyukur lah ko ada kerja ada orang lain takda kerja wei, dan lain-lain. I JUST CANNOT.

Hari ni dapat berita junior aku dari department lain dapat kerja dekat Dell. I mean..DELL kutttttt. Siapa takmau kan! MNC! Gaji tinggi! Banyak benefits! Fuh. Kecur air liur jahh. Aku memang tumpang happy lah, sebab dia dapat yang better dari sekarang. Tapi sebenarnya at the same time, rasa upset. Ok lah, hiba lah. Haaa hiba okayssss. Takde reason lain dah, aku envy colleague aku tu. Setakat ni entah berpuluh dah job yang aku cari. Tak pernah lekat satu pun. So bayangkan lah eh, dia kerja lagi sekejap dari aku tapi dia dapat job baru dulu. Dapat tinggalkan company ni dulu. Siapa tak upset kan. Itulah dia, rezeki kata orang. Walaupun dia chinese, tapi tu rezeki dia. Sat ja upset pun, ada half day jugak hahah.

Macam ni gaya, kena tingkatkan usaha cari kerja dan update Jobstreet. Upset upset pun, kena bertabah ye dok. Sedih tapi tak buat apa pun, mintak kecam jugak. Haha. Ape ape pun Yam, chayok!

Friday, 30 June 2017

Our Fifth Date

June 30, 2017 0 Comments
Assalamualaikum.

Tonight we had our fifth date at Kapitan, my fav. Lama dah dok teringin so untuk date kelima, aku request nak makan kata sini. Bro kata tak kisah so sis redahhh. Lepas balik solat kat rumah, ambik bro, tersekat pulak dalam jem ada nak dekat 15 minit. Aku stress gila dengan laparnya lagi eh rasa nak mengaum je uhuhuu tapi orang sebelah yang rilek ni yang membuatkan aku agak cekal nak harung jem tu. Cursing level jatuh 80%: lagi 20% curse dalam hati. Kehkeh haruzzz laa cursing kann :P 

Terima kasih sebab penuhi request saya sayang. Kita jumpa lagi nanti okei! Lap youuu!







Milani sejuk pun saya sanggup makan untuk tengok awak senyum mengorat macam ni. Auwww #punchlinetakkena


Saturday, 17 June 2017

Thursday, 13 April 2017

Of Being In Love Again

April 13, 2017 0 Comments
Assalamualaikum.

The thought of being in love again has almost never existed. Tahu tahu ajelah aku ni solo entah berapa puluh bulan dah. Lama okay, bukan sekejap. Tapi takpe no complaint pun, sebab aku takde masalah sensorang dalam buat ape dan rasa ape pun, from the beginning of entah bila tuu. Hee.

Tu lah, bukan tak pernah lah cuba bukak hati. As I always said dalam blogpost yang lain (eh ada keee). Cuba dah haaa. Cuma tak terbukak hati. Ada jelah benda yang rasa tak kena tu. Mostly yang tak kena tu side aku lah hahaha. Eh ada jugak side orang lain ok. Sebulan dua tak contact, tup tup ada gepreng dah. Tulah orang kata, dah jodoh dia macam tu. Dah jodoh aku...takde, ape boleh buat. Ada jugak yang cuba untuk pegi dengan lebih jauh, tapi akhirnya stay as friends je. Tapi stay as friends tu takleh belah, it cannot happen okay. So ended up we stay as acquaintances. Better that way.

Sunday, 9 April 2017

Great British Circus

April 09, 2017 0 Comments
Assalamualaikum.

Semalam aku dengan Seming pegi rumah cousin dekat Sg. Dua. Cousin aku ajak pegi tengok Great British Circus (dia belanja uuu gomapda!) dengan anak beranak dia dekat Sebarang Jaya, sebelah Sunway Hotel je tempatnya. Dah alang alang tengok circus, tido sekali la kat rumah dia. So semalam lepas kerja, kitorang tunggu parents balik dari Kota Bharu around 3pm, then kemas barang, makan, tengok tv kejap dengan dorang, kitorang gerak ke sana. Aku petang petang memang mengantuk. Tapi tengok adik aku lagi dia nampak mengantuk so ok takpe aku drive. Dalam kereta boleh pulak dia pegi tido kan. Aku ingat at least dia teman dengan menyembang la kan. Ada bopreng ke, apa khabar ipoh ke. Ini tak terus dozed off lepas masuk jambatan haha takleh belahhh. Tak memasai aku kena redah hujan lebat sensorang. I iz scared okeii dok bismillah sepanjang jalan je.

Thursday, 9 February 2017

Payment Not Found

February 09, 2017 0 Comments
Assalamualaikum.

Nak cerita kisah customer hari ni, yang agak funny la bagi aku. And bodoh hahha. Entah lah customer ni banyak ragam dia. Pernah kena marah tak tentu hala oleh customer, maki lah ape lah, takpe la yang tu memang lumrah bahagian servis. Cumanya kisah hari ni, kena dijadikan pengajaran. Untuk tak jadi stupid sangat sebagai sorang customer. Jadi customer ni sebenarnya kena bijak jugak, bukan bertindak semberono kalau tak, masuk blog/website staff company yang bagi servis tu. Macam yang aku tengah buat ni ahahaha!

Tuesday, 7 February 2017

26

February 07, 2017 0 Comments
To myself, Yam:


Yam, semoga dengan bertambah umur ni, ko jadi wiser in life Yam. Life is not easy. Living itself is not easy. To live with people is not easy. Cari duit pun not easy okeiii. NOTHING IS EASY SO CHILL. Hidup dengan cara ko saje and keep on appreciating things/people around you.

And Yam, hope jugak tahun ni last ko sambut birthday sebagai singleton. Hahaha. Tak salah berdoa begitu lantak pi la orang nak kata paaaa 😁


Phew. Masih takde redot redotttt 😂


Love,

Yam

Tuesday, 31 January 2017

Week 4: Hectic January

January 31, 2017 0 Comments
Assalamualaikum.

Allow me to bebel bebel kepam berminggu minggu weih lebam jari ni menahan perasaan sebak nak blogging kahkah mengadaaaa lahaii XD


WEEK 1

Haaaaa 2017 yeaaaaaa. I had a drastic and emotional start. First, had emotional turmoil on the new year night. Kebetulan balik kampung, so what choice did I have?? Melepak tengok TV sambil berfikir lah jawabnyeee. Pretty peaceful I tell you balik kampung ni, besok paginya wajib breakfast nasi dan sardin and ayam. Hahahha hai gemokss *tunjuk kepala sendiri* 😂

Tuesday, 3 January 2017

January 03, 2017 0 Comments


I HEREBY CANCEL MY NEW YEAR RESOLUTIONS.

I'VE DECIDED.

I JUST WANNA BE HAPPY FOR ANOTHER 1 YEAR.

WHEREVER I AM.

WHENEVER I CAN.

WITH SOMEONE WHO IS WORTH IT.



Sunday, 1 January 2017

New 2017

January 01, 2017 0 Comments
Assalamualaikum.

Sebagai satu manusia yang amat lemah semangatnya, aku rasa aku kena renew balik segala azam yang aku dah buat sebelum ni. Bukan takat renew, refurbish, refurnish, segala re- la hahahha. Sebab rasa cam banyak gila aku tertinggal, banyak benda yang aku nak buat tapi tak buat buat hareyyy sungguh lah kau yam. Cergas sikit!