family

Raya 2017

July 18, 2017


Alhamdulillah, bukan raya terakhir dengan adik-beradikku shayanggg #tangisandalamkegembiraan


love story

Our Fifth Date

June 30, 2017

Assalamualaikum.

Tonight we had our fifth date at Kapitan, my fav. Lama dah dok teringin so untuk date kelima, aku request nak makan kata sini. Bro kata tak kisah so sis redahhh. Lepas balik solat kat rumah, ambik bro, tersekat pulak dalam jem ada nak dekat 15 minit. Aku stress gila dengan laparnya lagi eh rasa nak mengaum je uhuhuu tapi orang sebelah yang rilek ni yang membuatkan aku agak cekal nak harung jem tu. Cursing level jatuh 80%: lagi 20% curse dalam hati. Kehkeh haruzzz laa cursing kann :P 

Terima kasih sebab penuhi request saya sayang. Kita jumpa lagi nanti okei! Lap youuu!







Milani sejuk pun saya sanggup makan untuk tengok awak senyum mengorat macam ni. Auwww #punchlinetakkena


New Commitment

June 17, 2017


So I found a new commitment. This is sooo gonna take few years I think. Hahahaah.


Update: I'm at Episode 2 of 11. Yassss 😀



💖💖💖💖💖

Of Being In Love Again

April 13, 2017

Assalamualaikum.

The thought of being in love again has almost never existed. Tahu tahu ajelah aku ni solo entah berapa puluh bulan dah. Lama okay, bukan sekejap. Tapi takpe no complaint pun, sebab aku takde masalah sensorang dalam buat ape dan rasa ape pun, from the beginning of entah bila tuu. Hee.

Tu lah, bukan tak pernah lah cuba bukak hati. As I always said dalam blogpost yang lain (eh ada keee). Cuba dah haaa. Cuma tak terbukak hati. Ada jelah benda yang rasa tak kena tu. Mostly yang tak kena tu side aku lah hahaha. Eh ada jugak side orang lain ok. Sebulan dua tak contact, tup tup ada gepreng dah. Tulah orang kata, dah jodoh dia macam tu. Dah jodoh aku...takde, ape boleh buat. Ada jugak yang cuba untuk pegi dengan lebih jauh, tapi akhirnya stay as friends je. Tapi stay as friends tu takleh belah, it cannot happen okay. So ended up we stay as acquaintances. Better that way.

Great British Circus

April 09, 2017

Assalamualaikum.

Semalam aku dengan Seming pegi rumah cousin dekat Sg. Dua. Cousin aku ajak pegi tengok Great British Circus (dia belanja uuu gomapda!) dengan anak beranak dia dekat Sebarang Jaya, sebelah Sunway Hotel je tempatnya. Dah alang alang tengok circus, tido sekali la kat rumah dia. So semalam lepas kerja, kitorang tunggu parents balik dari Kota Bharu around 3pm, then kemas barang, makan, tengok tv kejap dengan dorang, kitorang gerak ke sana. Aku petang petang memang mengantuk. Tapi tengok adik aku lagi dia nampak mengantuk so ok takpe aku drive. Dalam kereta boleh pulak dia pegi tido kan. Aku ingat at least dia teman dengan menyembang la kan. Ada bopreng ke, apa khabar ipoh ke. Ini tak terus dozed off lepas masuk jambatan haha takleh belahhh. Tak memasai aku kena redah hujan lebat sensorang. I iz scared okeii dok bismillah sepanjang jalan je.

Payment Not Found

February 09, 2017

Assalamualaikum.

Nak cerita kisah customer hari ni, yang agak funny la bagi aku. And bodoh hahha. Entah lah customer ni banyak ragam dia. Pernah kena marah tak tentu hala oleh customer, maki lah ape lah, takpe la yang tu memang lumrah bahagian servis. Cumanya kisah hari ni, kena dijadikan pengajaran. Untuk tak jadi stupid sangat sebagai sorang customer. Jadi customer ni sebenarnya kena bijak jugak, bukan bertindak semberono kalau tak, masuk blog/website staff company yang bagi servis tu. Macam yang aku tengah buat ni ahahaha!

26

February 07, 2017

To myself, Yam:


Yam, semoga dengan bertambah umur ni, ko jadi wiser in life Yam. Life is not easy. Living itself is not easy. To live with people is not easy. Cari duit pun not easy okeiii. NOTHING IS EASY SO CHILL. Hidup dengan cara ko saje and keep on appreciating things/people around you.

And Yam, hope jugak tahun ni last ko sambut birthday sebagai singleton. Hahaha. Tak salah berdoa begitu lantak pi la orang nak kata paaaa 😁


Phew. Masih takde redot redotttt 😂


Love,

Yam

Week 4: Hectic January

January 31, 2017

Assalamualaikum.

Allow me to bebel bebel kepam berminggu minggu weih lebam jari ni menahan perasaan sebak nak blogging kahkah mengadaaaa lahaii XD


WEEK 1

Haaaaa 2017 yeaaaaaa. I had a drastic and emotional start. First, had emotional turmoil on the new year night. Kebetulan balik kampung, so what choice did I have?? Melepak tengok TV sambil berfikir lah jawabnyeee. Pretty peaceful I tell you balik kampung ni, besok paginya wajib breakfast nasi dan sardin and ayam. Hahahha hai gemokss *tunjuk kepala sendiri* 😂

January 03, 2017



I HEREBY CANCEL MY NEW YEAR RESOLUTIONS.

I'VE DECIDED.

I JUST WANNA BE HAPPY FOR ANOTHER 1 YEAR.

WHEREVER I AM.

WHENEVER I CAN.

WITH SOMEONE WHO IS WORTH IT.



New 2017

January 01, 2017

Assalamualaikum.

Sebagai satu manusia yang amat lemah semangatnya, aku rasa aku kena renew balik segala azam yang aku dah buat sebelum ni. Bukan takat renew, refurbish, refurnish, segala re- la hahahha. Sebab rasa cam banyak gila aku tertinggal, banyak benda yang aku nak buat tapi tak buat buat hareyyy sungguh lah kau yam. Cergas sikit!