Sunday, 20 August 2017

Surprised

August 20, 2017 0 Comments
Assalamualaikum.

Hari ni dapat tahu satu berita gembira. My bestfriend is getting married in another 2 months! Memang terkejut sebab tak jangka langsung dia kawen dulu seeing her relationship is quite bergelora dulu dari cara bercerita  hahah tapi this is great news so memang happy untuk dia sebab I know she really wants to marry this guy.

(But that does not mean I will not do my bestie job: peratiiiii je dari jauh)

Walaupun gembira, ade jugak ralat sebab aku tahu dari orang lain, geng kitorang jugak. Supposed I know first from tuan punya badan, no? Haa camtula aku fikir. Tapi takpelah life memasing kan, nak bagitahu, bagitahu. Taknak bagitahu, who am I to force ye dak. So dari sini aku fikir, I am so far away from being a bestie prospect. Sad kan rasa cam tertampar, so malam ni banyak benda lah yang aku nak reflect. Ah I hate reflecting time..

Anyhoo! Kitorang dah start plan untuk ke kenduri dia so ekshaiteddd. Will blog about it 2 months laderrrr. Ciao for now!

Saturday, 19 August 2017

August 19, 2017 0 Comments


As much as I love Nam Joo Hyuk (I very very lobeee), I love this oppa even more.

Saranghae *fingerheart*



Atotooo mata mana mataaa 😻



Psss...rindu lebih sikit hari ni. Tu mengada buat post tu. Buehehehe :P


Sunday, 13 August 2017

W32: Moving Forward

August 13, 2017 0 Comments
Assalamualaikum.

Minggu ni on dan off demam. Memang minggu yang tak berapa baik. Demam selesema sejak Isnin siang pastu dok melarat sampai lani. Aku pun taktau nak buat camna lagi dengan kahak ni sampai terganggu emosi iols tskkk.

Btw minggu lepas aku dapat filter baru untuk VSCO. Intern aku la cakap yang kat twitter ada orang jual servis camni. Unbelievable kan? Aku takleh bayang ada eh jugak bisnes jual filter VSCO. So aku try, sebab memang curious sesangat. Disebabkan aku takde contact orang tu, aku mintak intern aku berurusan dengan dia hahha senang hidup aku haaa. Bayar je RM20.00, dalam sehari boleh dapat dah semua filters VSCO. 50 filters okeiii. Kira murah sebab kalau beli direct dengan VSCO, mahal gila. Dah dapat tu, aku try la semua filters yang ada, akhirnya satu je yang aku suka ahahha. Useless gilaaaaaaa.

Eh tapi bawah ni semua pakai VSCO. Golap gila 😂


Sunday, 6 August 2017

W31: Busy

August 06, 2017 0 Comments
Assalamualaikum yuhuu!

Okei bertemu kembali dalam weekly update kittttaaaa. Seminggu ni agak sibuk kejar masa untuk siapkan keja, sebab intern aku yang terakhir ni dah nak chow Ogos 12 ni. So aku nak gunapakai tenaga dia untuk buat semua benda selagi boleh tu. Setel benda ahead of time lah kiranya nanti takdelah aku terkocoh kalut nak setel benda sensorang kan. You know lah hok lagi sekor tu tak gemar sumbang tenaga aku pun malas dah nak bertekak. Aku kerah semua benda biar intern yang buat. Pastu aku goyang kaki tengok drama korea. Bueheheh :P Seronok weiii. Kateeee supervisorrrrr this is what supervisor does in reality.

Wednesday, 2 August 2017

Envious

August 02, 2017 0 Comments
Assalamualaikum.

Aku memang tak suka kalau terdetik rasa 'envy' kat seseorang. Tapi lama dah lah aku tak rasa perasaan ni sebab life setakat ni takde benda nak compare dengan orang lain. Sama saja. Cari makan, balik rumah, tido, cari makan sekali lagi. Taklah perfect tapi taklah imperfect jugak sampai nak compare dengan orang. I love what I have now.

Cuma. Bila bab kerja, fail sikit lah. Hahaha. Much to my annoyance, senang sangat aku envy orang yang ada better job than I do. Tak kisah lah bidang ape pun. Because my current job shucks 100%. Hahahaha. You all pun tahu kan how much I hate my job no matter berapa kali cuba nak ikhlaskan hati, bersyukur lah ko ada kerja ada orang lain takda kerja wei, dan lain-lain. I JUST CANNOT.

Hari ni dapat berita junior aku dari department lain dapat kerja dekat Dell. I mean..DELL kutttttt. Siapa takmau kan! MNC! Gaji tinggi! Banyak benefits! Fuh. Kecur air liur jahh. Aku memang tumpang happy lah, sebab dia dapat yang better dari sekarang. Tapi sebenarnya at the same time, rasa upset. Ok lah, hiba lah. Haaa hiba okayssss. Takde reason lain dah, aku envy colleague aku tu. Setakat ni entah berpuluh dah job yang aku cari. Tak pernah lekat satu pun. So bayangkan lah eh, dia kerja lagi sekejap dari aku tapi dia dapat job baru dulu. Dapat tinggalkan company ni dulu. Siapa tak upset kan. Itulah dia, rezeki kata orang. Walaupun dia chinese, tapi tu rezeki dia. Sat ja upset pun, ada half day jugak hahah.

Macam ni gaya, kena tingkatkan usaha cari kerja dan update Jobstreet. Upset upset pun, kena bertabah ye dok. Sedih tapi tak buat apa pun, mintak kecam jugak. Haha. Ape ape pun Yam, chayok!